Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Ο Ντίας Κανέλ συνεχάρη τον Πούτιν για την 75η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης

Πηγή: Granma.cu
#prensarebeldegr
Σήμερα το πρωί (8 Μάη), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μιγκέλ Ντιάς-Κανέλ Μπερμούντες είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον συγχαρεί για την 75η επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού κατά του φασισμού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, που εορτάζεται το Σάββατο 9 Μάη.

Και οι δύο ηγέτες αλληλοσυνεχάρησαν για την 60ή επέτειο της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κούβας, η οποία εορτάζεται την ίδια μέρα.


Ο Ντίας Κανέλ και ο Πούτιν αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση του covid-19 και στις δύο χώρες και στον κόσμο. Αναφέρθηκαν επίσης την εξαιρετική κατάσταση των διμερών σχέσεων και στις προοπτικές εμβάθυνσής τους σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, Εστέμπαν Λάσο Ερνάντες, επιβεβαίωσε τους εξαιρετικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κούβας, στέλνοντας συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, και στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κα Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Στα μηνύματα, ο Λάσο Ερνάντες επαίνεσε τη διάρκεια στο χρόνο της πολιτικής βούλησης των δύο κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και λαών να αυξήσουν τους δεσμούς και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή υποστήριξη στον αγώνα κατά του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στο νησί.