Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Έφτασε στη Βενεζουέλα η Κουβανική Ιατρική Αποστολή [VIDEO]

Αντιπροσωπεία Κουβανών που βρέθηκαν στην Κίνα κι είχαν επιτυχημένη εμπειρία στον αγώνα κατά του κοροναϊού έφθασε στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Οι Κουβανοί γιατροί έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο Maiquetía μαζί με τεράστιες ποσότητες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, για να συμμετάσχουν μαζί με την "Μπριγάδα Κουβανών Γιατρών" που χρόνια εργάζεται στη Βενεζουέλα και τις "Ιατρικές Ταξιαρχίες" του Μαδούρο για την προστασία του Μπολιβαριανού λαού.

Πριν αναχωρήσουν για τη Βενεζουέλα οι Κουβανοί γιατροί, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Κούβας τους υπενθύμισε το πνεύμα αλληλεγγύης του ηγέτη Φιδέλ Κάστρο Ρουζ, ότι οι Κουβανοί θα είναι πάντοτε έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που την χρειάζονται: «Να είστε σίγουροι ότι η επανάσταση και ο λαός μας θα σας ευχαριστήσει για αυτή την ευγενή ανθρώπινη χειρονομία».

Ο Δρ. Yalier Torres López, ειδικός εντατικής θεραπείας, μιλώντας μετά την άφιξη στη Βενεζουέλα, επισήμανε: «Αυτό είναι ένα ακόμη καθήκον της Επανάστασής μας και είναι τιμή μου που επιλέχθηκα για να συμμετέχω».

*Αναρτήθηκε από 
* Το Prensa Rebelde αναδημοσιεύει όλες τις αναρτήσεις του blog της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης"Todos somos Venezuela" προς διευκόλυνση της διάδοσης των δημοσιεύσεων της επιτροπής στα κοινωνικά δίκτυα, της οποίας το blog είναι μόνιμα μπλοκαρισμένο στο fb.

#CubaSalva