Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Η Κούβα ανέφερε την παρουσία του κοροναϊού COVID-19 σε τρεις Ιταλούς τουρίστες [+VIDEO]

Πηγή: trabajadores.cu

Η Κούβα ανέφερε την Τετάρτη την παρουσία του νέου κορoναϊού COVID-19 σε τρεις Ιταλούς τουρίστες που έφτασαν στην πρωτεύουσα για ένα ταξίδι αναψυχής την Δευτέρα και οι οποίοι διέμεναν στην πόλη του Τρινιδαδ. 

Ανακοίνωση του κουβανικού Υπουργείου Δημόσιας Υγείας 

Η χώρα μας έχει προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας που προκλήθηκε από την εμφάνιση του νέου κοροναϊού, που πλήττει περισσότερες από 100 χώρες σήμερα και έχει προκαλέσει σημαντικό αριθμό ασθενών και νεκρών. 

Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Πρόληψης και Ελέγχου αυτής της ασθένειας και της εντατικής παρακολούθησης των Αναπνευστικών Συνδρόμων εντοπίστηκαν και εισήχθησαν ύποπτες περιπτώσεις. 

Χθες, 10 Μαρτίου 2020, εντοπίστηκαν τέσσερις Ιταλοί τουρίστες με αναπνευστικά συμπτώματα που διαμένουν σε ένα ξενώνα στην πόλη Τρινιδαδ στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους και οι οποίοι αφήχθησαν στο διεθνές αεροδρόμιο "Χοσέ Μαρτί" στην Αβάνα τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και ταξίδεψαν αυθημερόν στο Τρινιδάδ. Αμέσως έγινε εισαγωγή τους στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Pedro Kourí (IPK). 

Σήμερα, 11 Μαρτίου 2020, το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του IPK αναφέρει ότι τρεις από τους τέσσερις τουρίστες, που απομονώθηκαν από χθες, ήταν θετικοί στον νέο κοροναϊό SARS CoV-2. 

Η εξέλιξη των τριών επιβεβαιωμένων ασθενών είναι ευνοϊκή και κανένας μέχρι σήμερα δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. 

Υπουργείο Δημόσιας Υγείας