Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο Έβο Μοράλες επαναλαμβάνει το αίτημα της απελευθέρωσης των πολιτικών κρατουμένων στη Βολιβία


Ο Έβο Μοράλες χαρακτήρισε παράνομη την κράτηση της δικηγόρου του Πατρίσια Ερμόσα και ζήτησε την απελευθέρωσή της, όπως και όλων των πολιτικών κρατουμένων στη Βολιβία, που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί από την ντε φάκτο κυβέρνηση της Τζανίνε Άνιες μετά το πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε πέρσι στις 10 Νοεμβρίου. 

Η Ερμόσα ορίστηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας ως νομικά υπεύθυνη για την καταχώρηση της υποψηφιότητάς του για τη Βολιβιανή Γερουσία στις επόμενες γενικές εκλογές. Πριν προβεί σε αυτή την ενέργεια συνελήφθη και διατάχτηκε, η προληπτική κράτησή της για έξι μήνες.

Πριν από αυτό, η ντε φάκτο κυβέρνηση της Βολιβίας συνέλαβε τον Γουστάβο Τορρίκο, εν ενεργεία βουλευτή του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) , του κόμματος του Μοράλες.

Διάφορες κοινωνικές οργανώσεις από τη Βολιβία και από άλλες χώρες έχουν καταγγείλει τη δίωξη της ντε φάκτο κυβέρνησης εναντίον των μελών του MAS.

Οι υποψηφιότητες του Λουίς Αρσε και του Ντιέγο Πάρυ, για την Προεδρία της Βολιβίας και της Γερουσίας από το MAS, δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο.