Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Η εκδίωξη των ΗΠΑ από την περιοχή, είναι ο στρατιωτικός στόχος του Εσμαΐλ Καανί αντικαταστάτη του δολοφονημένου ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί (+fotos από την κηδεία)

Πηγή: www.granma.cu
Esmail Ghaani, Foto: Reuters

Ο νέος διοικητής των δυνάμεων Quds, της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, δήλωσε ότι ο στόχος του είναι να εκδιώξει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μέση Ανατολή.

Ο Εσμαΐλ Καανί, που πήρε τη θέση του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, που δολοφονήθηκε στις 2 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού βομβαρδισμού στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα του Ιράκ, δήλωσε ότι αυτή θα είναι "η μόνη αποζημίωση" στην οποία μπορεί να επιδιώξει η ιρανική κυβέρνηση, δήλωσε στο Telesur. 


“Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον δρόμο του μάρτυρα Σολεϊμανί με την ίδια δύναμη.... και η μόνη αποζημίωση για εμάς θα ήταν να εκδιώξουμε τις ΗΠΑ από την περιοχή”, δήλωσε ο Καανί σε συνέντευξή του στην ιρανική κρατική τηλεόραση. 

Ο νέος ηγέτης των Ειδικών Δυνάμεων Quds, δήλωσε ότι "ασφαλώς θα ληφθούν μέτρα". 

Ο Καανί υπήρξε "ένας από τους πιο διακεκριμένους διοικητές του Σώματος Φρουρών της Επανάστασης στην ιερή άμυνα (πόλεμος Ιράν και Ιράκ 1980-1988) και έχει υπηρετήσει στις Δυνάμεις Quds στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τον διοικητή μάρτυρα", δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ κατά την ανακοίνωση του διορισμού του. 

Σε προγενέστερες δηλώσεις του απευθυνόμενος προς τους Ιρανούς ο Καανί είχε πει: "Να είστε υπομονετικοί και θα δείτε τα πτώματα των βορειοαμερικανών σε όλη τη Μέση Ανατολή". 

Εικόνες από την κηδεία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί στην Τεχεράνη
 H κηδεία του στρατηγού Κασέμ Σολειμανί στην Τεχεράνη  - Foto: Office of the Iranian Supreme
Προσευχή  για το νεκρό στρατηγό στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, όπου ο Αχιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (αριστερά) έκλαψε αρκετές φορές -  Foto: AP
Ανώτεροι ιρανοί αξιωματούχοι όπως ο πρόεδρος Hasan Rohaní, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου,
Ali Lariyani και ο επικεφαλής της δικαστικής αρχής, Ebrahim Raisi, ήταν παρόντες στην τελετή. - Foto: Reuters

Foto: AP

Foto: AP

Foto: Reuters

 Foto: AP

 Foto: EFE


 Foto: Reuters

 Foto: AFP

 Foto: EFE

 Foto: AFP

 Foto: AFP


 Foto: El País