Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ιράν: Θα δώσουμε ένα μάθημα στις ΗΠΑ που δεν θα ξεχάσουν


Το Ιράν θα δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μάθημα που ο Τραμπ και όλοι οι επόμενοι πρόεδροι αυτής της χώρας δεν θα ξεχάσουν ποτέ, τονίζει η ιρανική κυβέρνηση. 

Ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, μαζί με όλους τους Ιρανούς, έχει το δικαίωμα να εκδικηθεί τη δολοφονία του διοικητή των δυνάμεων Quds των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (CGRI) του Ιράν, του αντιστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί, και αυτό αποτελεί δείγμα υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των Ιρανών.


Ο Σολεϊμανί και ο υποδιοικητής των ιρακινών λαϊκών δυνάμεων “Al-Hashad Al-Shabi”, Αμπού Μαχμπί αλ-Μοχάντες, έπεσαν ως μάρτυρες στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα αυτής της αραβικής χώρας, σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με άμεση εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Αλί Ραμπιέι επεσήμανε σχετικά, ότι ο Σολεϊμανί “είναι ένας εθνικός θησαυρός για όλους τους Ιρανούς”, ενώ είχε παραθέσει προηγουμένως τις δηλώσεις του ηγέτη της Ισλαμικής επανάστασης Αγιατολάχ Σέιτ Αλί Χαμενεΐ, ότι το Ιράν δεν επιδιώκει τον πόλεμο, αλλά δεν θα ανεχτεί καμία παραβίαση της εθνικής του κυριαρχίας. Ο Ιρανός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει να επιτεθούν σε οποιονδήποτε πολίτη τους, πολύ περισσότερο στο “εθνικό του σύμβολο”.  

“Οι ΗΠΑ πέρασαν την κόκκινη γραμμή του Ιράν. Ο λαός του Ιράν θα απαντήσει σίγουρα στον κατάλληλο χρόνο που δεν θα είναι μακρυά. Σίγουρα επίσης, η κυβέρνηση μαζί με τις στρατιωτικές οργανώσεις της χώρας και όλους τους Ιρανούς, θα δώσουν στις ΗΠΑ ένα μάθημα που ο Τραμπ και όλοι οι επόμενοι πρόεδροι θα το θυμούνται”, υπογράμμισε. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, έχει εξασφαλίσει ότι μαζί με τον Άξονα της Αντίστασης σε όλη την περιοχή θα εκδικηθούν τη δολοφονία του Σολεϊμανί.  

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων (FF.AA.) του Ιράν υποσχέθηκε επίσης μια "ισχυρή γροθιά στο στόμα" των ΗΠΑ. και του Ισραήλ για τη δολοφονία του γενναίου Ιρανού στρατηγού, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο εξέχων στρατηγός στη Μέση Ανατολή. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ιρανός ηγέτης είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι μετά την αεροπορική επιδρομή “την περιμένουν ισχυρά αντίποινα”, χαρακτηρίζοντας τον στρατηγό Σουλεϊμανί ως “το διεθνές πρόσωπο της Αντίστασης”. 


*hispantv