Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Bολιβία: Διευρυμένο και Ενωτικό Συνέδριο του MAS (+fotos/videos)


Με συμμετοχή χιλιάδων αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 το Ευρύ Στρατηγικό Συνέδριο (Αmpliado) του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό (MAS) σε κλειστό στάδιο στην επαρχία Cochabamba.

Aποφάσεις: 
  1. Διακήρυξη της ενότητας της βάσης, των στελεχών και των πρώην στελεχών όλων των Κοινωνικών Κινημάτων για την οργάνωση των προσεχών εκλογών και ορισμός του Έβο Μοράλες ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας. 
  2. Απαιτούμε από το Εθνικό Νομοθετικό Σώμα (Γερουσία) την έναρξη ποινικής διαδικασίας κατά της ( αυτοανακηρυγμένης προέδρου) Jeanine Añez, υπουργών της κυβέρνησης, αστυνομικών και στρατιωτικών για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 
  3. Δημιουργείται Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα παρακολουθεί τις περιπτώσεις των διωκόμενων και φυλακισμένων συντρόφων καθώς επίσης και υπερασπιστεί την επίσημη ονομασία και το σήμα μας MAS IPSP. 
  4. Απαιτούμε από την Γερουσία τον άμεσο διορισμό των εκλογικών δικαστηρίων που θα εγγυηθούν τις εκλογές. 
  5. Το Σύμφωνο ενότητας του Κεντρικού Συνδικάτου Βολιβίας (COB) και των εθνικών οργανώσεων να δώσει πληροφόρηση και οδηγίες για τη διοργάνωση περιφερειακών, διαμερισματικών “Ampliados” του MAS μαζί με τις κοινωνικές οργανώσεις. 
  6. Να δοθεί συνέχεια στην “Πατριωτική Ατζέντα 2025”. 
  7. Απαιτούμε άμεση έγκριση στη Γερουσία του νόμου περί εγγυήσεων.