Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

H Κούβα καταδικάζει το πραξικόπημα στη Βολιβία

Πηγή: trabajadores.cu

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούντες, μόλις λίγα λεπτά μετά την επιβεβαίωση του πραξικοπήματος στη Βολιβία, τοποθετήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, εκφράζοντας την "κατηγορηματική καταδίκη" του γεγονότος.

Χαρακτήρισε το πραξικόπημα με πρωταγωνιστή τη δεξιά ως "βίαιο και δειλό" και σημείωσε ότι υπονομεύει τη δημοκρατία στη Βολιβία.


Εξέφρασε επίσης "την αλληλεγγύη μας στον αδελφό Πρόεδρο".


"Ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί για τη ζωή και την ελευθερία του Έβο", δήλωσε κατηγορηματικά ο κουβανός πρόεδρος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ντίας Κανέλ είχε επισημάνει στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο την καταδίκη του για την πραξικοπηματική στρατηγική της αντιπολίτευσης που εξαπέλυσε τη βία σε αυτή τη χώρα των Άνδεων. "... Έχει κοστίσει θανάτους, εκατοντάδες τραυματίες και καταδικαστέες εκφράσεις ρατσισμού προς τον λαό", είπε.

Από την πλευρά του, ο κουβανός Υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια εξέφρασε επίσης στο Twitter την έντονη καταδίκη του κατά του πραξικοπήματος στη Βολιβία και την αλληλεγγύη του με τον Έβο Μοράλες, «πρωταγωνιστή και σύμβολο των διεκδικήσεων των ιθαγενών λαών της Δικής μας Αμερικής. Καλούμε παγκόσμια κινητοποίηση για τη ζωή και την ελευθερία του Έβο", έγραψε ο Ροντρίγκες Παρίγια.