Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Το Διεθνές Συνδικαλιστικό Φόρουμ καταδικάζει τον αποκλεισμό της Συρίας και της Κούβας (+video)


Οι συμμετέχοντες στο Τρίτο Διεθνές Συνδικαλιστικό Φόρουμ που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα στη Δαμασκό, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό και τους εργαζόμενους της Συρίας και καταδίκασαν τον οικονομικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Συρίας, της Κούβας και άλλων χωρών. 


Ο Γιώργος Μαυρίκος, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων (FIS), δήλωσε στην ομιλά του κατά την έναρξη του Φόρουμ, την υποστήριξη των εργαζομένων του κόσμου στον αγώνα του συριακού λαού ενάντια στις ξένες παρεμβάσεις και την τρομοκρατία.


“Επαναβεβαιώνουμε την θέση της Ομοσπονδίας, την αλληλεγγύη με τους λαούς της Παλαιστίνης, της Κούβας, της Βενεζουέλας και καταδικάζουμε την πολιτική αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ. εναντίον αυτών των εθνών“, δήλωσε ο Μαυρίκος. 

Tην ίδια θέση εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αφρικανικής Συνδικαλιστικής Ενότητας, Αρζούκι Μασούντ, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα για την οργάνωση καμπάνιας αλληλεγγύης με τη Συρία, όπως αυτή που ξεκίνησε για υποστήριξη της Κούβας, και οδήγησε στη διεθνή καταδίκη του αθέμιτου οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε στο νησί. 

“Ο συριακός λαός έχει δώσει στον κόσμο ένα μάθημα αντίστασης και σταθερότητας, αντιμετώπισε αντιξοότητες και πέτυχε νίκη επί της τρομοκρατίας” δήλωσε ο Μεσούντ. 

Ο Χασάν Γκχόσν, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων, επεσήμανε ότι ο αποκλεισμός ενάντια στη Συρία και τα μονομερή εξαναγκαστικά μέτρα οφείλονται στην ήττα και τη στρατιωτική αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή τη χώρα . 

Κάλεσε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και κινητοποίηση των συνδικάτων που θα επηρεάσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και θα καταγγείλει την πολιτική πολιορκίας των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους ενάντια σε ανεξάρτητες και ελεύθερες χώρες. 

Ο Τζαμάλ αλ-Κάντρι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων, δήλωσε στην ομιλία του ότι οι Σύριοι εργάτες συνειδητοποίησαν τους στόχους της τρομοκρατικής και ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της χώρας τους από τις πρώτες μέρες και στη διάρκεια του πολέμου υπήρξαν πραγματικοί μαχητές και δεν εγκατέλειψαν την δουλειά τους σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, παρά τις επιθέσεις και τους κινδύνους. 

Αποκάλυψε επίσης, ότι περισσότεροι από 9.000 Σύριοι εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14.000 τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι 3.000 απήχθηκαν από τρομοκράτες.