Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Ο Κουβανός ΥπΕξ καταγγέλλει ενέργειες των ΗΠΑ για να εμποδίσουν άφιξη πετρελαίου στην Κούβα

Πηγή: Cubadebate.cu

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, καταδίκασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τις νέες ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να εμποδίσουν την άφιξη καυσίμων στο νησί.

«Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις πράξεις οικονομικής πειρατείας κατά της Κούβας. Διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες επιτήρησης και καταδίωξης πλοίων και απειλούν τις ναυτιλιακές εταιρείες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις για να εμποδίσουν την άφιξη καυσίμων στη χώρα. Πρόκειται για σχέδιο γενοκτονίας" #NoMásBloqueo, έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Μέσα από άλλο μήνυμα, ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις πράξεις των ΗΠΑ κατά της ακεραιότητας του λαού του νησιού και να σταματήσει την εχθρότητα, την απερισκεψία και την ανευθυνότητα της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον κατά των πλοίων που μεταφέρουν αργό της Βενεζουέλας στην Κούβα επιβλήθηκαν από τον περασμένο Απρίλη.

Ομοίως, ο Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, Μιγέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούντες, κατήγγειλε αυτές τις ενέργειες κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης για την 66η επέτειο από τις επιθέσεις στους στρατώνες Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες.

«Σήμερα καταγγέλλω μπροστά στους κατοίκους της Κούβας και στον κόσμο ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αρχίσει να ενεργεί πιο επιθετικά για να εμποδίσει την άφιξη καυσίμων στην Κούβα», τόνισε ο κουβανός πρόεδρος κατά τον εορτασμό στο Μπαγιάμο της μεγάλης επετείου της 26ης Ιούλη.