Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα κερδίζει χρυσό σε Διεθνές Φεστιβάλ (+ Βίντεο)

Πηγή: Cubadebate

Το ισπανόφωνο ντοκιμαντέρ “Τσε: Μονοπάτια, ίχνη, αινίγματα”, ρωσικής παραγωγή για την 50η επέτειο του θανάτου του θρυλικού αντάρτη, κέρδισε το πρώτο βραβείο (Χρυσή Κάμερα”, κέρδισε στις ΗΠΑ το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “US International Film & Video Festival” στην κατηγορία “Ντοκιμαντέρ: Iστορία”. Στο ντοκιμαντέρ, ανταποκριτές του RT διασχίζουν έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Κούβα και Βολιβία) ακολουθώντας τις ανεξίτηλα ίχνη του Τσε αναζητώντας άγνωστα και κρυφά στοιχεία. 

Έτσι ανακαλύπτουν ιστορίες όπως του Δρ. Μπαλτασάρ Ροντρίγκες, παππού της ανταποκρίτριας του ισπανόφωνου RT Πάολα Γκοσμάν, ο οποίος ήταν φίλος του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα που συνεργάστηκε μαζί του κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Μεξικό. Η κόρη του Μπαλτασάρ Ροντρίγκες, Γκίλε Ροντρίγκες, λέι πως ο Τσε Γκεβάρα συναντήθηκε με τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε ο μέντοράς του στην ιατρική και επίσης, πρωτεργάτης στον γάμο του με την Ίλντα Γκαδέα. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και βίντεο πραγματοποιείται από το 1967 στο Λος Άντζελες. Η κριτική επιτροπή απονέμει βραβεία σε πέντε κατηγορίες: εταιρικά, εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ και φοιτητικά έργα. 

(Αρχική πηγή Rusia Today)