Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Χάρη σε 2604 φυλακισμένους στην Κούβα


Πηγή: pcc.cu

Το Συμβούλιο του Κράτους, σε αρμονία με το νέο Σύνταγμα της Δημοκρατίας, το οποίο μεταξύ των προβλεπόμενων ευνοεί την κοινωνική επανένταξη των ατόμων που έχουν στερηθεί της ελευθερίας, λαμβάνοντας υπόψη των αιτήματα συγγενών και σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Κούβας εδώ και αρκετά χρόνια, συμφώνησε να δώσει χάρη σε 2.604 τιμωρημένους με ποινές στέρησης της ελευθερίας.

Για να συμφωνηθεί η απόφαση αυτή αξιολογήθηκε η καλή συμπεριφορά των καταδικασθέντων κατά την έκτιση της ποινής, η διάρκεια της ποινής, καθώς και τα χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματα των γεγονότων για τα οποία καταδικάστηκαν.



Παρομοίως, αναλύθηκαν η ηλικία και οι χρόνιες παθήσεις από τις οποίες υποφέρουν μερικοί, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, οι νέοι και οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιλεγέντες έχουν εκτίσει τουλάχιστον το ένα τρίτο της ποινής που τους επέβαλαν τα δικαστήρια.

Δεν συμπεριλήφθηκαν καταδικασθέντες για εγκλήματα φόνου, βιασμού, βίαιης παιδεραστίας, ανθρωποκτονίας, διαφθοράς ανηλίκων, κλοπής και παράνομης σφαγής ζώων, καθώς και για συμπεριφορές που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, υπεξαίρεση καυσίμων, σοβαρές περιπτώσεις ληστείας με βία και απειλή προσώπων, πράξεις διαφθοράς και υποτροπής και κρατούμενους που προηγουμένως επωφελήθηκαν από χάρη και στη συνέχεια επανήλθαν στη φυλακή λόγω διάπραξης νέας εγκληματικής πράξης.