Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Παρουσίαση στην Κούβα του βιβλίου για την οικονομική σκέψη του Τσε (+video)

Πηγή: prensa-latina.cu

Το βιβλίο Η οικονομική σκέψη του Τσε, του Κουβανού συγγραφέα Κάρλος Ταμπλάδα, είναι η λογοτεχνική πρόταση του χώρου “Σάββατο Βιβλίου” που οργανώνεται στην Αβάνα. 
  Η παρουσίαση του βιβλίου που εκδόθηκε από τους κουβανικούς εκδοτικούς οίκους Editorial Ciencias Sociales και Casa Editorial Ruth πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί  στο ιστορικό κέντρο της πόλης.   Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, το βιβλίο αποτελεί ανεκτίμητο στοιχείο για να εμβαθύνουμε στις αντιπαραθέσεις της ιστορίας του κουβανικού σοσιαλισμού και την συμβολή του Αργεντίνου Ερνέστο Γκεβάρα σε αυτή την διαδικασία. 

Θεωρείται μία εξαιρετική έκθεση των πιο αιχμηρών προσπαθειών του Ηρωικού Αντάρτη, ως οικοδόμου της νέας κοινωνίας και της νέας υποκειμενικότητας. 

Το βιβλίο έχει κάνει πάνω από 30 εκδόσεις και 2 επανεκδόσεις σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κούβας, η οποία με αυτή την ευκαιρία αποτίει τιμή στον Ερνέστο Γκεβάρα, ακριβώς 91 χρόνια και μία ημέρα από την γέννησή του (14 Ιουνίου 1928). 

Ο Τσε που αποθανατίστηκε με τη γνωστή φωτογραφία του Αλμπέρτο Κόρδα, ήταν ένας Αργεντίνος γιατρός, συγγραφέας, ιδεολόγος και ένας από τους κομαντάντε της Κουβανικής Επανάστασης. Ήταν παρών στην ένοπλη εξέγερση και είδε την οριστική της νίκη την 1η Ιανουαρίου 1959.