Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

O Ιβάν Ντούκε προωθεί πραξικόπημα ενάντια στη Βενεζουέλα ενώ η κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία επιδεινώνεται


"Ενώ ο Ντούκε ταξιδεύει στον κόσμο προωθώντας στρατιωτικά πραξικοπήματα στη Βενεζουέλα, την Κολομβία η κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώνεται δραματικά, επιστρέφει ο πόλεμος, δολοφονούν κοινωνικούς ηγέτες και πρώην μαχητές σχεδόν καθημερινά, παράγουν περισσότερα ναρκωτικά και περισσότερη φτώχεια". 

Ως απάντηση στις δηλώσεις τις οποίες ο κολομβιανός Πρόεδρος Ιβάν Ντούκε έδωσε στο δίκτυο Europa Press στις οποίες προωθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, αυτή την Κυριακή μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Υπουργός Λαϊκής Εξουσίας Διεθνών Σχέσεων Χόρχε Αρρεάσα θεώρησε ότι ο αρχηγός του κολομβιανού Κράτους θα έπρεπε να ασχοληθεί με την κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιδεινώνεται στη χώρα του.

Στην Κολομβία κοινωνικοί ηγέτες εκτελούνται επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα του λαού τους. 

"Ενώ ο Ντούκε ταξιδεύει στον κόσμο προωθώντας στρατιωτικά πραξικοπήματα στη Βενεζουέλα, την Κολομβία η κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώνεται δραματικά, επιστρέφει ο πόλεμος, δολοφονούν κοινωνικούς ηγέτες και πρώην μαχητές σχεδόν καθημερινά, παράγουν περισσότερα ναρκωτικά και περισσότερη φτώχεια" εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης ο Ιβάν Ντούκε κάλεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας να τοποθετηθούν στο πλευρό του Χουάν Γκουαϊδό. Αυτές οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν τι στάση της κυβέρνησης της Κολομβίας στην πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα στις 30 Απριλίου. Σε αυτές τις ίδιες δηλώσεις ο Ντούκε παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας διπλωματικής πολιορκίας όπου η Κολομβία μαζί με άλλα έθνη της Νοτίου Αμερικής ασκούν ενάντια στη Βενεζουέλα.