Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η Αργεντινή απαγορεύει την είσοδο στη χώρα 426 αξιωματούχων του Μαδούρο

Πηγή: eluniversal.com

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσω δελτίου τύπου, ότι αποφασίστηκε να διευρυνθεί σε 426 άτομα η λίστα των αξιωματούχων του Νικολάς Μαδούρο που απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα και δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην «προώθηση της επιστροφής της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα».

Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν όλα τα μέλη της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC), με επικεφαλής τον Ντιοσντάνο Καμπέγιο. Απόφαση που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που συμφωνήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμα.


Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου της κυβέρνησης Μάκρι:

Στο πλαίσιο των μέτρων που η Ομάδα της Λίμα συμφώνησε ότι οι χώρες μέλη της θα υιοθετούσαν μετά την 10η Ιανουαρίου 2019 - την ημερομηνία έναρξης της νέας περιόδου του παράνομου καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο-, η Αργεντινή απαγόρευσε την είσοδο στη Δημοκρατία σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους και άτομα που συνδέονται στενά με το καθεστώς της Βενεζουέλας.

Αυτή η απαγόρευση διευρύνθηκε πρόσφατα και σήμερα φθάνει τα 426 άτομα, συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης της κυβέρνησης Μαδούρο.

Επιπλέον, η χώρα μας ανέστειλε την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Αργεντινής και της Βενεζουέλας για την κατάργηση των θεωρήσεων σε διπλωματικά, επίσημα και υπηρεσιακά διαβατήρια, εξέδωσε προειδοποιήσεις προς τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τους κινδύνους της συνεργασίας με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή με επιχειρήσεις που ανήκουν ή βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κράτους της Βενεζουέλας και ανέστειλε κάθε στρατιωτική συνεργασία με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στο να ενθαρρύνουν την επιστροφή της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, επηρεάζοντας αποκλειστικά τα άτομα που συνδέονται με το δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο, και όχι το λαό της Βενεζουέλας, στον οποίο η χώρα μας επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον αγώνα του για την ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.