Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Δολιοφθορά σε 10 πετρελαιοφόρα σκάφη της Βενεζουέλας καταγγέλλει ο Μαδούρο


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nικολάς Μαδούρο κατήγγειλε σαμποτάζ σε 10 πλοία μεταφοράς καυσίμων, που κατευθύνονταν στη Βενεζουέλα, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Μιλώντας στην ηγεσία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) ο πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα αντιμετωπίζει “έναν ανορθόδοξο πόλεμο από τον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό”.

“Όταν δεν μας κλέβουν τα λεφτά κυνηγούν τα πλοία , την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν δολιοφθορές σε 10 πλοία για να μην φτάσουν στις ακτές μας”, επεσήμανε ο αρχηγός του Κράτους. 

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, τα μέτρα που απορρέουν από τον αποκλεισμό της Ουάσιγκτον περιλαμβάνουν το πάγωμα περισσότερων από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, το εμπάργκο στην εταιρεία Citgo, θυγατρική της κρατικής εταιρείας Petroleos de Venezuela στις Ηνωμένες Πολιτείες και την παρακράτηση περισσότερων από 88 τόνους χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Πάνω από 88 τόνοι χρυσού μπλοκαρίστηκαν και την εντολή την έδωσε η αυτοκρατορία”, τόνισε.

Καταδίκασε επίσης τα μέτρα κατά των πλοίων που μετέφεραν συμπληρωματικά προϊόντα για το κοινωνικό πρόγραμμα CLAP (Διανομής τροφίμων στον πληθυσμό).

"Τα πλοία δεν μπορούσαν να αποπλεύσουν από τα λιμάνια για λιμάνια της Βενεζουέλας, κατ εφαρμογή του διατροφικού αποκλεισμού που μας επιβάλουν οι ΗΠΑ , αλλά θα βρούμε τη λύση", τόνισε ο πρόεδρος.

Σε αυτό το πνεύμα υπενθύμισε το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε από τμήματα της αντιπολίτευσης στις 30 Απριλίου, με σκοπό να διασπάσουν τις Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις.

"Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους , μπήκαμε  σε δοκιμασία και αποδείξαμε ότι είμαστε στ' αλήθεια ,δεν είμαστε εδώ λόγω του μάρκετινγκ", δήλωσε ο Μαδούρο.