Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Απαγωγή δύο Κουβανών γιατρών στην Κένυα


Δύο κουβανοί γιατροί που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στην πόλη Μαντέρα, στη βορειοανατολική Κένυα, απήχθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι γιατροί ονομάζονται Άσελ Ερέρα Κορέα, ειδικός στην ολοκληρωμένη γενική ιατρική από την επαρχία Λας Τούνας και Λάντι Ροντρίγκες Ερνάντες, ειδικός χειρουργικής από την επαρχία Βίγια Κλάρα.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Κούβας, μέσω δελτίου τύπου, τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί δίαυλοι επικοινωνίας με τις αρχές μετά την επιβεβαίωση της απαγωγής των επαγγελματιών υγείας.

"Οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν δημιουργηθεί αμέσως με τις αρχές της Κένυας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, ενώ οι συγγενείς των συνεργατών εδώ στην Κούβα ενημερώνονται", υπογραμμίζει το κείμενο.

Επίσης γι' αυτό το σκοπό επικοινώνησε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας με την Κενυάτισσα ομόλογό του, Μόνικα Τζούμα.

Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε επίθεση από ενόπλους στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο γιατροί και τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός που τους συνόδευε. Οι δύο απαχθέντες φέρονται να έχουν μεταφερθεί στη γειτονική Σομαλία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Star.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, στην Κένυα εργάζονται σήμερα 100 Κουβανοί επαγγελματίες υγείας, με σκοπό να παρέχουν τις γνώσεις τους και να περιθάλπουν τον πληθυσμό του αφρικανικού έθνους.