Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Βρέθηκε η "εγγονή" # 129 στην Αργεντινή

Πηγή: pagina12.com.ar

Τα περισσότερα από σαράντα χρόνια δουλειάς και αγώνα της οργάνωσης των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη ξαναέδωσαν καρπούς: Βρήκαν την εγγονή # 129, η οποία ζει στην Ισπανία και την έψαχναν ο πατέρας της και οι αδελφοί της. 43 χρόνια μετά το πραξικόπημα του 1976, μια νέα ταυτότητα αποκαταστάθηκε από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πληροφορία άρχισε να κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα μετά το μεσημέρι, αφού η βουλευτής της εθνοσυνέλευσης Βικτόρια Ντόντα, κόρη αγνοούμενων, το επιβεβαίωσε μέσω του Twitter. 


"Σήμερα ήμουν στο κολέγιο Reconquista μιλώντας στους μαθητές για τη μνήμη. Αξίζει να συνεχίσουμε να μιλάμε για το παρελθόν; Ναι, επειδή δεν είναι παρελθόν, είναι παρόν: Εμφανίστηκε ο εγγονός # 129, καλωσόρισε!", έγραψε το μέλος του δικτύου Red X Argentina.

Ο δημοσιογράφος Μπερνάντα Γιορέντε αναμετάδωσε επίσης την είδηση και παρείχε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του ατόμου που ανέκτησε την ταυτότητά του.

Στις 3 Αυγούστου του περασμένου έτους, οι Γιαγιάδες αποκατέστησαν τον εγγονό # 128, Μάρκος, γιο της Ροσάριο ντελ Κάρμεν Ράμος, που απήχθη στο Τουκουμάν το 1976. "Βρήκαμε ένα αγόρι που χρειάζεται αγάπη", είπε τότε η επικεφαλής της οργάνωσης, Εστέλα ντε Καρλότο. Ο Μάρκος ήταν πέντε μηνών όταν απήχθη. "Για μένα είναι η αποκατάσταση της αγάπης που δεν έζησε για 42 χρόνια", δήλωσε ο Καμίλο, ένας από τους αδελφούς του.