Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Παραστρατιωτικές ομάδες μισθοφόρων συγκροτούνται στα σύνορα Βενεζουέλας – Κολομβίας / Ο Γκουαϊδό ταξιδεύει στη Νότια Αμερική με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας


Παραστρατιωτικές ομάδες μισθοφόρων οργανώνονται στο έδαφος της Κολομβίας με σκοπό να εισβάλουν στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε στο κανάλι Τelesur o Φρέντυ Μπερνάλ, στέλεχος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV), επικαλούμενος πληροφορίες της βενεζουελάνικης αντικατασκοπείας , με πηγές μέσα από την Αστυνομία της Κολομβίας. 

Σε τρία ξενοδοχεία της πόλης Κούκουτα της Κολομβίας, διαμένουν 435 πρόσωπα βενεζουελάνικης καταγωγής, μεταξύ των οποίων κάποιοι απατεώνες και απότακτοι για διάφορες παρατυπίες από τις Βενεζουελάνικες Ένοπλες Δυνάμεις, τους οποίους οργανώνει ο απόστρατος στρατηγός Κλάδια Αλκαλά Κορτόνες. Η διαμονή αυτών των προσώπων χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). 


Με ένα κρατικό αεροσκάφος της Κολομβίας τύπου Legacy, που παραχωρήθηκε από τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ταξίδεψε ο αντιπολιτευόμενος Γκουαϊδό ( ο φερόμενος πρόεδρος – μαριονέτα) στη Βραζιλία και στην Παραγουάη, πραγματοποιώντας επίσκεψη οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έγιναν γνωστές, σε αυτές τις δύο χώρες. 

Ωστόσο, ούτε οι δημοσιογράφοι του μέσου που δημοσίευσε την είδηση έχουν πληροφόρηση εάν ο πολιτικός θα επιχειρήσει να εισέλθει με αυτό το αεροσκάφος στη Βενεζουέλα, όπως έχει δηλώσει σε διάφορες συνεντεύξεις του “για να συνεχίσει να αγωνίζεται για τους πολίτες του”. 

“Στη Βενεζουέλα θα κατακτήσουμε τη δημοκρατία. Πολύ σύντομα επιστρέφουμε στο Καράκας για να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε στους δρόμους παρά τους κινδύνους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε” , δήλωσε ο Γκουαϊδό αυτές τις μέρες. 

Ο φερόμενος πρόεδρος έλαβε την Παρασκευή την υποστήριξη της κυβέρνησης της Παραγουάης και δήλωσε επίσης ότι “θα συνεχίζει να καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους να διαδηλώσουν ενάντια στο Νικόλας Μαδούρο”. 

΄