Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Το ηλεκτρικό ρεύμα αποκαθίσταται σταδιακά σύμφωνα με τη δήμαρχο του Καράκας

Πηγή: Telesurtv.net

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Ερίκα Φαρίας, δήλωσε την Κυριακή ότι απέναντι στο συνεχιζόμενο ηλεκτρικό σαμποτάζ, «ο λαός ανταποκρίθηκε ειρηνικά και θα παραμείνει ειρηνικός». Μετά από 96 ώρες πανεθνικής διακοπής ρεύματος - με διακοπές στην παροχή σε διάφορες περιοχές της χώρας - δεν έχουν καταγραφεί πράξεις βίας ή έκτροπα ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης διακοπής.

Σε συνέντευξη στο TeleSUR, η Φαρίας διαβεβαίωσε τον πληθυσμό ότι η αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι προοδευτική. «Η κυβέρνηση εργάζεται για να αποκαταστήσει οριστικά το δικαίωμα στην ηλεκτρική ενέργεια, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μέσα στις επόμενες ώρες», είπε.


Εξήγησε επίσης ότι οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά στην πρωτεύουσα, διασφαλίζοντας την παροχή νερού και τροφίμων με προτεραιότητα για το δίκτυο των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δήμαρχος του Καράκας ξεχώρισε το «εξαιρετικό παράδειγμα της ηρεμίας και της λογικής» του πληθυσμού της Βενεζουέλας που «ξεπερνά τις δυσκολίες».

"Σκέφτηκαν (οι εκτελεστές του σαμποτάζ) ότι θα πολεμούσαμε μεταξύ μας, αλλά ο λαός μας έχει βγει για βόλτα, έχει βγει για αναψυχή, υπάρχει μια κατάσταση πίεσης, αλλά δεν είναι μια πίεση που θα προκαλέσει πράξεις βίας», είπε.

Η Βενεζουέλα δίνει ένα παράδειγμα στον κόσμο για το «πώς μπορεί να νικηθεί μια τρομοκρατική επίθεση της ισχυρότερης αυτοκρατορίας» με «μια τέλεια ενότητα δημάρχων, κυβερνητών, ένοπλων δυνάμεων, οργανωμένης λαϊκής εξουσίας για τη διατήρηση της ειρήνης», είπε.