Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

To Ισραήλ στέλνει στρατιωτικό προσωπικό στη Λατινική Αμερική

Πηγή: www.hispantv.com

Ο στρατός του ισραηλινού καθεστώτος θα στείλει στρατιώτες στη Λατινική Αμερική για να «ενισχύσουν τους δεσμούς» με ορισμένες χώρες της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και της Γουατεμάλας.

Όπως ανέφεραν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, μια αντιπροσωπεία στρατιωτών και εκπρόσωποι της οργάνωσης "Yahad - Ενωμένοι για τους Στρατιώτες του Ισραήλ" θα μεταβεί στη Λατινική Αμερική για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.

Το ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου και αποσκοπεί να «εμβαθύνει τους δεσμούς» μεταξύ του Ισραήλ και ορισμένων λατινοαμερικανικών χωρών των οποίων οι κυβερνήσεις συμπαθούν τον Σιωνισμό. Η ομάδα θα συνοδεύεται από στρατιώτες από αυτές τις χώρες και από στρατιωτική μπάντα που θα εμφανίζεται σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

Η αντιπροσωπεία, η οποία θα επισκεφθεί το Μεξικό, την Ουρουγουάη, τη Γουατεμάλα και τη Βραζιλία, θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Yahad, στρατηγό Γιοράμ Γιαίρ και τον διευθυντή του Ταμείου Yahad για τους Στρατιώτες , στρατηγό Ιεσιέλ Γκοζάλ.



Πρόσφατα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων με ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ταξίδεψε στη Βραζιλία και επισκέφθηκε τον πρόεδρό της, τον Ζαίρ Μπολσονάρου. Κατά τη συνάντηση, και οι δύο εξέφρασαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για την προώθηση της συνεργασίας σε στρατιωτικά και διπλωματικά θέματα. 

Στην περίπτωση της Γουατεμάλας, οι σχέσεις με το Ισραήλ αυξήθηκαν σε διάφορους τομείς τα τελευταία χρόνια, μέχρι που η κεντροαμερικάνικη χώρα έγινε η πρώτη που ακολούθησε τα βήματα των ΗΠΑ, μεταφέροντας την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Al-Quds (Ιερουσαλήμ), αναγνωρίζοντας αυτή την αρχαία πόλη ως πρωτεύουσα του ισραηλινού καθεστώτος.