Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ο γιός του Μπολσονάρου έμμεσα εμπλεκόμενος στη δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο


Πηγή: Telesurtv.net

Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας, Φλάβιο Μπολσονάρου, συνδέεται με τη μητέρα και τη σύζυγο του λοχαγού Αντριάνο Μαγκαλιάες ντε Νομπρέγκα, ο οποίος κατηγορήθηκε από την εισαγγελία της χώρας για τη συμμετοχή του στη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου Μαριέλε Φράνκο και του οδηγού της Άντερσον Γκόμες , που συνέβη τον Μάρτη του 2018.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ραϊμούντα Βέρας Μαγκαλιάες (μητέρα) και η Ντανιέλε Μεντόνσα ντα Κόστα ντα Νομπρέγκα (σύζυγος), εργάστηκαν για τον επίσης δημοτικό σύμβουλο Νομπρέγκα μέχρι το Νοέμβρη του 2018, με μισθό 6.490,35 Ρεάλ (περίπου 1.722 δολάρια ΗΠΑ). 


Η μητέρα του Νομπρέγκα εμφανίζεται στις εκθέσεις ως μια από τους εργαζόμενους που μετέφεραν χρήματα στους λογαριασμούς του Φαμπρίσιο Κεϊρός, ο οποίος ήταν φίλος του Νομπρέγκα και εξετάζεται για παράτυπες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του από το Συμβούλιο Ελέγχου Οικονομικών Δραστηριοτήτων (COAF).

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το COAF, η Ραϊμούντα είναι σήμερα ιδιοκτήτρια εστιατορίου που παρουσίασε σειρά καταθέσεων στους λογαριασμούς του Κεϊρός, μέχρι 17 συναλλαγές συνολικής αξίας 91.796 Ρεάλ (24.358 δολάρια), οι οποίες φέρονται να προέρχονται από ξέπλυμα χρήματος.

Επί του παρόντος, ο Αντριάνο Μαγκαλιάες ντε Νομπρέγκα είναι φυγόδικος της βραζιλιάνικης δικαιοσύνης αφού το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης διέταξε τη σύλληψή του για τη σύνδεσή του με την επιχείρηση «Αδιάφθοροι», που σχετίζεται με τη δολοφονία της ακτιβίστριας Μαριέλε Φράνκο.





Σχετική ανάρτηση:
Βραζιλία: Xιλιάδες γυναίκες και άνδρες κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της χώρας για να καταγγείλουν την δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο