Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Μιγκέλ Ντίας Κανέλ: Nα υπερασπιστούμε την Κουβανική Επανάσταση στα κοινωνικά δίκτυα


Πηγή: mincom.cubava.cu

Tη δέσμευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τον κυβερνοχώρο σαν εργαλείο επίθεσης κατά της Κούβας, υπενθύμισε στους 600 αντιπροσώπους της Ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ και κάλεσε να υπερασπιστούν την Κουβανική Επανάσταση με ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.

Πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε, μπροστά στις προθέσεις της αυτοκρατορίας να επιβάλει την πλατφόρμα κυριαρχίας και παρέμβασης, προκειμένου να καταστρέψει την ταυτότητα των λαών”, τόνισε στην παρέμβασή του σε μια συζήτηση για τη μηχανοργάνωση της κοινωνίας, τις προόδους και τις προκλήσεις της. 


Στα πλαίσια της μάχης στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοίνωσε ότι σύντομα η Προεδρεία θα έχει λογαριασμό στο Twitter και κανάλι στο Youtube. 

Επεσήμανε επίσης, ότι όλα τα υπουργεία της χώρας βρίσκονται ήδη στα κοινωνικά δίκτυα, πράγμα που επιτρέπει, εκτός από την υπεράσπιση της Επανάστασης, την διάδοση του έργου τους. 

Στις 10 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της 150ης επετείου από την έναρξη των πολέμων της ανεξαρτησίας του νησιού, ο πρόεδρος ενεργοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος έχει ήδη περίπου 60.000 ακόλουθους. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κουβανικού κράτους, η σημασία της συμμετοχής των επαναστατών σε αυτούς τους χώρους που σχετίζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορίας και της επικοινωνίας, αποδείχτηκε πρόσφατα, μετά την απόφαση της Κούβας να μην συνεχίσει το Πρόγραμμα “Más Medicos” (Περισσότεροι Γιατροί) στη Βραζιλία, μετά την εχθρική συμπεριφορά του εκλεγέντος προέδρου Ζαίρ Μπολσονάρου. 

"Καταφέραμε να αποδομήσουμε την εκστρατεία δυσφήμησης της αξιοπρεπούς αυτής απόφασης με μια μαζική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, με επικεφαλής τους νέους, τα υπουργεία και τους ίδιους τους γιατρούς", σημείωσε. 

Ο Ντίας Κανέλ, υπενθύμισε στην ολομέλεια των εξακοσίων και πλέον βουλευτών, τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει τον κυβερνοχώρο σαν εργαλείο επίθεσης, με πρωτοβουλίες όπως τη δημιουργία φέτος μιας ομάδας εργασίας με υποτιθέμενο στόχο να φέρει δωρεάν ιντερνέτ στην Κούβα, και χαρακτήρισε τη θέση της Ουάσιγκτον υποκριτική, γιατί ενώ μιλά για ελεύθερο ιντερνέτ, την ίδια ώρα  εμποδίζει την Κούβα να έχει πρόσβαση σε υποδομές και τεχνολογία. 

Σημείωσε επίσης ότι παρά την πολιορκία, το νησί θα συνεχίζει την πρόοδό του στο ζήτημα της μηχανοργάνωσης της κοινωνίας χωρίς ξένες επεμβάσεις και χωρίς την επιβολή καμιάς πλατφόρμας κυριαρχίας. “Θα προχωρήσουμε χωρίς να θαμπωθούμε από τις διεστραμμένες προτάσεις της αυτοκρατορίας”, τόνισε. 

Σε αυτό το πνεύμα, κατήγγειλε τον πραγματικό στόχο αυτών των προγραμμάτων, που είναι η υπονόμευση της Κούβας και η εφαρμογή μιας αποικιοκρατικής και παρεμβατικής πλατφόρμας που καταστρέφει την εθνική ταυτότητα και επιβάλει τις αξίες της αυτοκρατορίας. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, τα βήματα στη μηχανοργάνωση της κοινωνίας είναι ήδη ορατά στον τομέα του λογισμικού, των εφαρμογών πληροφορικής και των λειτουργικών συστημάτων εγχώριας παραγωγής. 

Όσο αφορά τα κομβικά ζητήματα αυτής διαδικασίας, το ένα είναι το ζήτημα της διακυβέρνησης, όπου υπάρχει κάποια πρόοδος και το άλλο είναι το ζήτημα του ηλεκτρονικού εμπορίου, που βρίσκεται σε πειραματική φάση και αναμένεται να απογειωθεί μέσα στο 2019. 

Ο Ντίας Κανέλ επανέλαβε το ενδιαφέρον του να κλείσει το 2018 με την παρουσία στο διαδίκτυο με ιστότοπους όλων των οργανισμών της Κεντρικής Κρατικής Διοίκησης και των τοπικών κυβερνητικών οργάνων, σαν ένα εργαλείο αλληλεπίδρασης με τον λαό. 

Η παρουσία είναι το πρώτο στάδιο, είπε, το δεύτερο που έχει προγραμματιστεί για το 2019, είναι η επαφή μέσω αυτών των σελίδων με τον πληθυσμό. 

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε στην Εθνοσυνέλευση την πολιτική βούληση της Κούβας να προωθήσει τη μηχανοργάνωση της κοινωνίας. 

Πριν την παρέμβασή του, 20 περίπου βουλευτές συμμετείχαν σε μία συζήτηση πάνω σε μια Έκθεση σχετικά με την πορεία της μηχανοργάνωσης της κοινωνίας, παρουσία του υπουργού Επικοινωνιών, Χόρχε Λουίς Περδόμο. 

Στο τέλος αυτής της συνεδρίασης, ο Κουβανός πρόεδρος παρενέβη επίσης στο ζήτημα της κατασκευής κατοικιών, για να δοθεί λύση σε ένα από τα προβλήματα που προκαλεί η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στον πληθυσμό: την επιδείνωση του στεγαστικού προβλήματος. 

"Η στεγαστική πολιτική είναι ένα από τα βασικά προγράμματα που πρέπει να φέρουμε εις πέρας ως κυβέρνηση για να αντιστρέψουμε την κατάσταση που υποφέρουμε εδώ και χρόνια", δήλωσε ο Ντίας Κανέλ, καλώντας να δοθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση εκκρεμοτήτων που προκαλούν την επιδείνωση του στεγαστικού προβλήματος. Επέμενε στην ανάγκη σχεδιασμού και κατασκευής ποιοτικών κατοικιών που θα εξασφαλίζεται η καλή κατάσταση και η ανθεκτικότητά τους.