Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Το Ισραήλ δολοφόνησε 54 Παλαιστίνια παιδιά και συνέλαβε άλλα 900 το 2018


Οι δυνάμεις του Ισραηλινού καθεστώτος σκότωσαν στην Παλαιστίνη τουλάχιστον 54 παιδιά και συνέλαβαν 900 από τις αρχές του 2018, σύμφωνα με νέα έκθεση

Το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης Abdollah Al-Hourani, που συνδέεται με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), δήλωσε την Τετάρτη σε μια έκθεση ότι 44 από τα 54 παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων της Μεγάλης Πορείας Επιστροφής, που πραγματοποιήθηκε στα όρια μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. 


Σημειώνεται επίσης ότι με αυτά τα κατασταλτικά μέτρα, το Ισραήλ παραβιάζει τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων διεθνώς συμβάσεων. 

Το τελευταίο παιδί που έπεσε θύμα της ισραηλινής επιθετικότητας ήταν Ahmad Yaser Abu Abed, 5 ετών, ο οποίος πυροβολήθηκε στα μάτια στις πορείες στην πόλη Χαν Γιούνη, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. 

Σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει πάνω από 220 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε άλλους 22.000 από τις 20 Μαρτίου που ξεκίνησε η Πορεία Επιστροφής, διεκδικώντας το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Zeid Raad al-Husein, προειδοποίησε επανειλημμένα το καθεστώς του Τελ Αβίβ σχετικά με τη χρήση θανατηφόρας βίας κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις με τους Παλαιστινίους, οι οποίες κατέληξαν με δεκάδες θανάτους και χιλιάδες τραυματίες.