Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Νεκροί τρεις Βενεζουελανοί στρατιωτικοί από επίθεση ατάκτων Κολομβιανών


Πηγή: Telesurtv.net

Τουλάχιστον τρεις οπλίτες της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας απεβίωσαν την Κυριακή μετά από σύγκρουση με παραστρατιωτικές ομάδες της Κολομβίας στην παραμεθόρια πολιτεία Αμασόνας (νότια Βενεζουέλα).

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, Vladimir Padrino López, εκτός από τους νεκρούς, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αξιωματικοί.

"Αυτή η ακατανόμαστη πράξη, προκύπτει ως αντίποινα μετά τη σύλληψη εννέα Κολομβιανών παραστρατιωτικών από τους οποίους κατασχέθηκαν πολεμικά όπλα και κατά συνέπεια τέθηκαν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών", δήλωσε ο Padrino Lopez.


Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο, προέτρεψε τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για "την εκδίωξη κάθε ένοπλης ομάδας που δραστηριοποιείται στην επικράτεια της Βενεζουέλας και για να εγγυηθούν την ειρήνη σε όλες τις περιοχές της Δημοκρατίας".

Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, υπενθυμίζοντας ότι η Βενεζουέλα είναι επίσης θύμα του πολέμου που μαστίζει την Κολομβία για περισσότερα από 60 χρόνια, και ότι οι κυβερνήσεις της δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την ειρήνη στο έδαφός της.

Υπό αυτό το πνεύμα, τοποθετήθηκε ο διοικητής της Επιχειρησιακής Στρατηγικής Διοίκησης των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Remigio Ceballos, επιβεβαιώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν τον διαρκή αγώνα τους εναντίον οποιασδήποτε ένοπλης ομάδας που προσπαθεί να διαταράξει την ειρήνη στο έθνος.

"Το διασυνοριακό έγκλημα που διαπράχθηκε από εγκληματίες από την Κολομβία καταπολεμάται και θα συνεχίσει να καταπολεμάται δυναμικά από τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) και όλες τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους της Βενεζουέλας μέχρι να εξαρθρωθούν ολοσχερώς με οποιοδήποτε τίμημα και σύμφωνα με το νόμο", επανέλαβε ο Ceballos.