Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ο Μπολσονάρο υπόσχεται να εξαφανίσει όποιον σκέφτεται διαφορετικά από αυτόν

Πηγή: lula.com.br

Ο Μπολσονάρο δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο στη βία που διέπραξαν οι υποστηρικτές του. Τα γεγονότα δείχνουν την ευθύνη του για τις πράξεις των οπαδών του. Εάν κάποιος είχε αμφιβολίες για το τι αντιπροσωπεύει ο Jair Bolsonaro για τη δημοκρατία της Βραζιλίας, δεν έχει πια. Στο βίντεο, απευθύνθηκε την Κυριακή (21 Οκτωβρίου) στους οπαδούς του στη λεωφόρο Paulista. Είπε σε όλους τους τόνους τι μπορεί να αναμένεται από την κυβέρνησή του: βία, διωγμοί και εκδίκηση. 

«Η κάθαρση θα είναι πολύ ευρύτερη, αν μια ομάδα θέλει να μείνει εδώ, θα πρέπει να τεθεί υπό το νόμο όλων μας, ή φεύγει ή πάει φυλακή. Αυτά τα κόκκινα περιθωριακά στοιχεία θα απαγορευτούν από την πατρίδα μας. Κανείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτή τη πατρίδα, αυτή η πατρίδα είναι δική μας και δεν είναι αυτής της συμμορίας που έχει μια κόκκινη σημαία και έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου», είπε.


Είπε επίσης ότι ο Λούλα θα σαπίσει στη φυλακή και ότι, στο προσεχές μέλλον, ο πρώην πρόεδρος, τον οποίο αποκάλεσε «μεθύστακα», θα έχει την συντροφιά του Lindbergh Farias και του Fernando Haddad. "Επειδή αγαπάτε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ, θα σαπίσετε στη φυλακή", δήλωσε ο Μπολσονάρο, σημειώνοντας ότι η Βραζιλία θα έχει υπερήφανες ένοπλες δυνάμεις και την πολιτική και στρατιωτική αστυνομία ως οπισθοφυλακή. Έχει επίσης απειλήσει τους μαχητές από το MST και το MTST [1], ισχυριζόμενος ότι θα χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες.


Ο Μπολσονάρο μίλησε για τη νίκη του «πολέμου», όχι των εκλογών. Τέλος, επιτέθηκε επίσης και απείλησε την εφημερίδα Folha de S.Paulo που έκανε την καταγγελία ότι η καμπάνια του αγόρασε μαζικά μηνύματα κατά του κόμματος Εργατών (ΡΤ) από το WhatsApp, κάτι που χαρακτηρίζεται εκλογικό αδίκημα. "Η Folha de S.Paulo είναι το μεγαλύτερο fake news ​της Βραζιλίας. Δεν θα έχετε προϋπολογισμό διαφήμισης από την κυβέρνηση», απείλησε. "Πουλημένος τύπος, τα συλλυπητήριά μου!".



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bolsonaro υπόσχεται πράξεις βίας εναντίον προοδευτικών ατόμων - έχει ήδη προτρέψει το κοινό να «γαζώσει με σφαίρες» στην Άκρε [2]. 





[1] MST: Κίνημα (αγροτών) Χωρίς Γη. MTST: Κίνημα Αστέγων Εργατών
[2] Αναφέρεται στη δολοφονία του αγροσυνδικαλιστή Chico Mendes το 1988