Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Μήνυμα αισιοδοξίας του Λούλα: " Λιγότερο μίσος, περισσότερη αγάπη!"


Πηγή: lula.com.br

Το πρόβλημα στη Βραζιλία σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση επειδή η οικονομία είναι πολύ κακή. Υπάρχει μια κατάρρευση, ξέρετε, της διάθεσης της κοινωνίας λόγω της ανεργίας. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πολύ προκατειλημμένοι, με άλλα λόγια, η αυτοεκτίμηση είναι πολύ χαμηλή. Δηλαδή, έχουμε μια κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει τίποτα, απολύτως τίποτα, έχουμε ένα ανυπόληπτο Κογκρέσο, το οποίο ξεθεμελιώνει τα επιτεύγματα που οι εργαζόμενοι κατέκτησαν εδώ και πολύ καιρό. 

Και νομίζω ότι αν δεν έχετε αυτοεκτίμηση, αν δεν έχετε ελπίδα, αν δεν εμπιστεύεστε τους ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα, τίποτα δεν θα συμβεί.
Είχα τη χαρά να ζήσω στη χώρα αυτή μια εποχή μεγαλύτερης αυτοεκτίμησης του λαού μας. Οι άνθρωποι πίστευαν, οι άνθρωποι ονειρευόταν, οι άνθρωποι είχαν δουλειά, οι άνθρωποι είχαν αυξήσεις μισθών, οι άνθρωποι ονειρευόταν να σπουδάσουν. Όλα αυτά ήταν δυνατό να γίνουν.
Τώρα μου φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι δυνατό, πιστεύω ότι πρέπει να ανακτήσουμε τον αυτοσεβασμό σε αυτή τη χώρα, να πιστέψουμε στη Βραζιλία, να πιστέψουμε στη δυναμική της Βραζιλίας, να πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν η Βραζιλία να είναι διαφορετική. Έχει προχωρήσει, έχει βελτιωθεί.
Ξέρετε, νομίζω ότι είναι δυνατό. Έχω συναίσθηση και βεβαιότητα ότι αυτή η χώρα αν κυβερνηθεί από κάποιον που αγαπά το λαό, που ζει με το λαό, κάποιον που ακούει το λαό, η Βραζιλία μπορεί να βελτιωθεί.
Δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό, αυτό πιστεύω και θέλω να αφιερώσω τον υπόλοιπο χρόνο που έχω στη ζωή μου για να αποδείξω ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν και η Βραζιλία μπορεί να είναι διαφορετική.
Λιγότερο μίσος, περισσότερη αγάπη!