Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Κουβανός Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη


Πηγή: www.granma.cu

Ο Πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, βρίσκεται από την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συνοδευόμενος από τον Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, υπουργό Εξωτερικών, τον Ροντρίγκο Μαλμιέρκα, υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και τον Χόρχε Λουίς Περδόμο, υπουργό Επικοινωνιών. 

Στην κουβανική αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης, ο Αμπελάρδο Μορένο, υφυπουργός Εξωτερικών, ο Κάρλος Φερνάντες ντε Κόσιο, διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών για τις ΗΠΑ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κούβας στον ΟΗΕ, Αναγιάνσι Ροντρίγκες Καμέχο και ο πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ, Χοσέ Ραμόν Καμπάνιας

Ο Κουβανός Πρόεδρος έλαβε μέρος και μίλησε στην Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, αφιερωμένη στο Νέλσον Μαντέλα και στην ειδική Σύνοδο για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων. 

Επισκέφτηκε την έδρα της Google στη Νέα Υόρκη και το “Σημείο Μηδέν” (Δίδυμοι Πύργοι) και συναντήθηκε με βουλευτές του Κογκρέσου των ΗΠΑ. 

Έλαβε μέρος στην εκδήλωση αλληλεγγύης με την Κούβα, που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική εκκλησία Riverside της Νέας Υόρκης, στην οποία έχουν μιλήσει ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο Νέλσον Μαντέλα και ο Φιντέλ Κάστρο. 

Ο κουβανός πρόεδρος συναντήθηκε και συνομίλησε με αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίαν της Βενεζουέλας και του Ελ Σαλβαδόρ, με θρησκευτικούς ηγέτες, και επιχειρηματίες του αγροτικού και τουριστικού τομέα της βορειοαμερικάνικης οικονομίας.