Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Βενεζουέλα: 30.000 Πολιτοφύλακες εγκαταστάθηκαν στα σύνορα με την Κολομβία για να υπερασπιστούν την πατρίδα



O Πρώτος Αντιπρόεδρος τoυ Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), Ντιοσντάδο  Καμπέγιο,  δήλωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ότι πραγματοποιήθηκε η ανάπτυξη περισσότερων από 30.000 πολιτοφυλάκων στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας με σκοπό την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Ο Φρέντυ Μπερνάλ (α' αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) που είναι επίσης επιφορτισμένος με την άμυνα της Περιφέρειας Τάτσιρα, βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε άσκηση 30.000 πολιτοφυλάκων ενώ ο σχεδιασμός είναι να αναπτυχθούν συνολικά 90.000 πολιτοφύλακες σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για την προετοιμασία της ολοκληρωμένης υπεράσπισης της πατρίδας, δήλωσε. 


Μιλώντας ο Καμπέγο στην έδρα του επαναστατικού κόμματος, δήλωσε ότι “η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να αποτελεί στόχο επίθεσης” και πρόσθεσε ότι μια πρόταση που κατατέθηκε εντός του PSUV είναι, για κάθε ενδεχόμενο,  η «ένταξη των τεσσεράμισι εκατομμυρίων μελών σε μια μεγάλη εθνική πολιτοφυλακή για την υπεράσπιση της χώρας, πέρα από τις Βενεζουέλανες και τους Βενεζουελάνους, οι οποίοι δεν είναι με το PSUV και θα υπερασπιστούν τη Βενεζουέλα από κάθε επίθεση“, προσθέτοντας ότι πέρα από κάθε σενάριο επίθεσης, “ο λαός έχει αποδείξει στην πράξη και με γεγονότα, ότι είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί”. 

“Εμείς προετοιμαζόμαστε καθημερινά για την άμυνα και όχι για να επιτεθούμε σε οποιονδήποτε. Ο κομαντάντε Ούγκο Τσάβες εκσυγχρόνισε τις Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) και αγόρασε οπλικά συστήματα για την άμυνα του εδάφους μας και όχι για να επιτεθούμε σε κάποιον.Το μόνο που ζητάμε από όλο τον κόσμο είναι ο σεβασμός”, τόνισε. 

Όσο αφορά τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Μάρκο Ρούβιο, τόνισε ότι “αποτελεί μέρος του παγκόσμιου μηχανισμού εμπορίας όπλων και διακίνησης ναρκωτικών”, εξηγώντας ότι έτσι δρα ο ιμπεριαλισμός. “Βομβάρδισαν τη Συρία και διάφορες άλλες χώρες και επιτέθηκαν στη Βενεζουέλα”. 

Ο Καμπέγιο επεσήμανε επίσης, ότι ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης "γνώριζε για (για την επίθεση με) το drone. Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το γνώριζαν". 

Επιπλέον, ανέφερε ότι “ασφαλώς η κυβέρνηση της Κολομβίας γνωρίζει από μετανάστευση, γιατί έχουμε στη Βενεζουέλα πέντε εκατομμύρια Κολομβιανούς, που έφυγαν από τον πόλεμο που προκλήθηκε μετά την δολοφονία του Χόρχε Ελιέσερ Γαϊτάν. Αυτός ο πόλεμος επέτρεψε την αύξηση των φυτειών κοκαϊνης που προστατεύονται από επτά βορειοαμερικανικές βάσεις “ που βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Γρανάδας”