Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Το MAS στη Βολιβία καθορίζει στρατηγική για την αντιμετώπιση της δεξιάς


Λα Πας, 24 Ιουλίου (Prensa Latina) - Ο Ντάβιντ Ράμος, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του MAS ( Movimiento Al Socialismo /Κίνημα προς το Σοσιαλισμό) της Βολιβίας, ενημέρωσε σήμερα ότι το κόμμα καθορίζει τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση της επίθεσης της δεξιάς με ένα πρόγραμμα δουλειάς και χωρίς βία. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή, σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Έβο Μοράλες, τον Αντιπρόεδρο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα και άλλες Εκτελεστικές και Νομοθετικές αρχές, αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί η επίθεση της αντιπολίτευσης με ιδεολογικές και προγραμματικές προτάσεις. 


Ο Ράμος είπε ότι η στρατηγική του MAS δεν προβλέπει τη χρήση βίαιων πράξεων, όπως ισχυρίζεται η δεξιά, τονίζοντας ότι αποφασίσαμε να μην πάμε σε αντιπαράθεση  αλλά να δώσουμε πολιτική, ιδεολογική και προγραμματική απάντηση. 

Ανέφερε επίσης ότι έχει οριστεί προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη για να καθοριστεί η συγκεκριμένη γραμμή της πρώτης πολιτικής δύναμης της χώρας. 

Εξήγησε επίσης ότι ολοκληρώθηκε μια πρώτη φάση ανάλυσης και αξιολόγησης της εθνικής και διεθνούς κατάστασης και επανέλαβε ότι οι προτάσεις θα υιοθετηθούν χωρίς την πρόθεση να προκαλέσουν βία, αντιπαράθεση και χάος, πράγμα που " θέλει η δεξιά". 

Το MAS είναι ένα αριστερό σοσιαλιστικό κόμμα της Βολιβίας που ιδρύθηκε το 1987 και στο οποίο ηγείται σήμερα ο Έβο Μοράλες, ο οποίος κάθε εβδομάδα συναντιέται με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται, κυρίως με την κρατική διακυβέρνηση.