Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Καθορισμός της τιμής στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα στη Βενεζουέλα


Με τον μισθό να συνδέεται με το (κρυπτονόμισμα) Petro και τις τιμές των προϊόντων του “Σχεδίου 50” η ιδέα είναι να εξασφαλιστεί η κατανάλωση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Πρόεδρος Μαδούρο, σημειώνοντας επίσης ότι την προσεχή Τρίτη θα ανακοινωθούν οι συμφωνημένες τιμές ειδών και βασικών καταναλωτικών προϊόντων, μια μέρα μετά αφού τεθεί σε λειτουργία το νέο νομισματικό σύστημα. 

Την Τρίτη ξεκινάμε να δημοσιεύουμε όλες τις τιμές ώστε ο λαός να τις γνωρίζει και να τις υπερασπίζεται , ανέφερε την Κυριακή στη διάρκεια μας μετάδοσης στο Facebook Live, μαζί με την αντιπρόεδρο Ντέλσυ Ροντρίγκες

Πρόκειται για το “Σχέδιο 50”, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για την εξισορρόπηση της τιμής των βασικών προϊόντων. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ο βασικός μισθός θα καθοριστεί σε 1.800 Μπολίβαρες, το οποίο αντιστοιχεί σε μισό Petro (3.600 Mπολίβαρες). 

«Εγγυόμαστε ότι το βασικό καλάθι κατανάλωσης είναι κάτω από μισό Petro, επειδή αυτές οι τιμές έχουν ήδη δολαριοποιηθεί,, δεν θα έπρεπε ούτε θα τοις αγγίξουν», δήλωσε ο Μαδούρο. 

Την προηγούμενη Παρασκευή, 17 Αυγούστου, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει για 90 ημέρες τη διαφορά (από την αύξηση) στο κόστος μισθοδοσίας της μικρής και μεσαίας βιομηχανίας της χώρας, επισημαίνοντας με έμφαση ότι "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για υπερβολικές αυξήσεις!".