Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

54 εκατομμύρια βραζιλιάνοι υποστηρίζουν τον Λούλα

Πηγή: Telesurtv.net

Περισσότερα από 54 εκατομμύρια άτομα από όλες τις πολιτείες της Βραζιλίας υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και επιθυμούν να εκλεγεί πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές του Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων Ibope και Datafolha, αν ο πρώτος γύρος των εκλογών γινόταν την προηγούμενη Τρίτη, ο Λούλα να κέρδιζε με 54 εκατ. ψήφους, κάτι που θα ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων για έναν υποψήφιο που έχει καταγραφεί στη χώρα.


Επιπλέον ο ηγέτης του Κόμματος Εργατών (ΡΤ) θα κέρδιζε σε 23 από τις 27 πολιτείες, ενώ στις 4 υπόλοιπες περιφέρειες θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση.

Επιπλέον, προηγείται στις δημοσκοπήσεις με μεγαλύτερο προβάδισμα στις πολιτείες Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, Παρανά, Αμαπά, Τοκαντίνς, Παρά και Αμαζόνας.
 
Μέχρι τώρα μόνο η Ντίλμα Ρούσεf είναι η μοναδική υποψήφια που έχει πλησιάσει αυτά τα νούμερα, όταν εξελέγη το 2010 με περισσότερες από 47 εκατ. ψήφους, και ακολουθεί ο ίδιος ο Λούλα με 39 εκατ. το 2002 και 46 εκατ. στην επανεκλογή του το 2006.