Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Συνέλευση Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”,


Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” συμπλήρωσε κιόλας ένα εξάμηνο από την ίδρυση της. Στην τελευταία Συνέλευση της συζήτησε και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη μέχρι τώρα δράση της και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για τη συνέχεια. 
  • Η Επιτροπή μας κατέγραψε πρώτη φορά δημόσια την παρουσία της πριν περίπου έξι μήνες, με το ιδρυτικό της κείμενο, τη δημιουργία του blog και της σελίδας της στο facebook και στη συνέχεια, με τη συγκέντρωση και δημοσιοποίηση εκατοντάδων υπογραφών στη Διακήρυξη του Καράκας (η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται). 
  • Η πρώτη δημόσια παρουσίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω της εκδήλωσης στο Πολυτεχνείο στις 30 Μάρτη με κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο Ιγνάσιο Ραμονέ. 
  • Η δεύτερη δημόσια παρουσία της Επιτροπής ήταν στην Πλατεία Συντάγματος την Πρωτομαγιά, όπου μοιράσαμε υλικό, μαζέψαμε υπογραφές στη ΔτΚ και μιλήσαμε με πολύ κόσμο.
  • Ο ιμπεριαλισμός -πρώτα απ' όλα- ο βορειοαμερικάνικος οξύνει την κατάσταση διαρκώς σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα του πλανήτη. Η επιθετικότητά του στην Λατινική Αμερική κορυφώνεται και συνδυάζει όλες τις τακτικές. Σε αυτές τις συνθήκες, το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βενεζουέλα ήταν μια μεγάλη λαϊκή νίκη για όλο τον προοδευτικό κόσμο. Ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να οξύνεται και ο οικονομικός πόλεμος στοχεύει πια ευθέως στο θάνατο της χώρας από οικονομική ασφυξία Επιπλέον, τα σενάρια για άμεση στρατιωτική εισβολή πολυεθνικής αμερικάνικης δύναμης είναι στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με τελευταίο έγγραφο που διέρρευσε από το Γενικό Επιτελείο της Νότιας (στρατιωτικής) Διοίκησης των ΗΠΑ. 
  • Το κύριο καθήκον μας είναι να ανεβάσουμε όσο μπορούμε όλες τις δράσεις αντιπληροφόρησης αλλά και την μαζική έκφραση καταδίκης από το λαό και τη νεολαία και της χώρας μας, με κάθε τρόπο .
  • Η επιτροπή μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον όλες τις κινηματικές ζυμώσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και προσπαθεί να βάλει τη Λατινική Αμερική στο “κάδρο”. 
  • Τέλος, καταβλήθηκε προσπάθεια αναβάθμισης του περιεχομένου αντιπληροφόρησης του blog μας μέσω ενεργών συνδέσεων με διάφορους ιστότοπους αντιπληροφόρησης για τη Λατινική Αμερική που διαχειρίζονται ή εμπλέκονται τα μέλη της επιτροπής. 

Η δράση μας στο αμέσως επόμενο διάστημα: 

  • Τα μέλη της Επιτροπής με πρωτοβουλία αφενός συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε σε κατά τόπους εκδηλώσεις αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα που σχεδιάζουν διάφοροι φορείς, αφετέρου οργανώνουμε μικρότερες διαδραστικές δράσεις – εκδηλώσεις αντιπληροφόρησης που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε παραγωγικότερες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, αξιοποιώντας τις 3 υποτιτλισμένες ταινίες μικρού μήκους που διαθέτουμε (στο σχήμα Προβολή ταινίας - Συζήτηση).
  • Συμμετέχουμε στις αντιιμπεριαλιστικές- αντιπολεμικές κεντρικότερες δράσεις που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες. 
  • Η ατζέντα είναι ανοιχτή και σχεδιάζονται και άλλες δράσεις από Σεπτέμβρη.

Αθήνα , 28/6/2018