Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Εκουαδόρ: Χιλιάδες στους δρόμους υποστηρίζοντας τον Ραφαέλ Κορέα


Οπαδοί του Ραφαέλ Κορέα κάλεσαν σε πορεία υποστήριξης του πρώην Προέδρου του Εκουαδόρ, ενάντια στις προσπάθειες φίμωσης του βασικού ηγέτη του Εκουαδόρ.

Xιλιάδες κάτοικοι του  Εκουαδόρ πραγματοποίησαν κινητοποίηση την περασμένη Πέμπτη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στον πρώην πρόεδρο, ενάντια στην απόφαση του Εθνικού Δικαστηρίου της 3ης Ιουλίου, για προφυλάκιση του Ραφαέλ Κορέα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 3:00 μ.μ. (τοπική ώρα) στο πάρκο El Arbolito της πρωτεύουσας Κίτο και ακολούθησε πορεία στην έδρα της κυβέρνησης.

Ο ανταποκριτής του teleSUR, Κρίστιαν Σάλας, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης του κόμματος Revolución Ciudadana, Γκαμπριέλα Ριβαντενέιρα, η κινητοποίηση έχει στόχο να εκφράσει "υποστήριξη (στον Κορέα) και την καταδίκη των προσπαθειών φίμωσης του κύριου ηγέτη του Εκουαδόρ".

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, πολιτικοί ηγέτες από διάφορα μέρη του κόσμου, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Κορέα, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Επίσης, ο ηγέτης της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και ο πρώην πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λεονέλ Φερνάντες.

Ο Σάλας μετέδωσε επίσης ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την έδρα της κυβέρνησης, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να την προσεγγίσουν.

Η δικαστική απόφαση αφορά την υποτιθέμενη σχέση του Κορέα με την απόπειρα απαγωγής του πρώην βουλευτή Φερνάντο Μπάλντα το 2012 στην Κολομβία.