Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ο Ελληνοκουβανικός Καλαμάτας για τις φωτιές

Πηγή: FB

Αυτές τις δύσκολες ώρες για το λαό μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με την Πολιτική Προστασία στην Κούβα που μέσα σε αυτή τη χρονιά αντιμετώπισε τυφώνες, βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Κάποιοι από μας βρεθήκαμε στο νησί της Επανάστασης αμέσως μετά τον τυφώνα Ίρμα και διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια τι σημαίνει μια κοινωνία και ένα Σύστημα Πολιτικής Προστασίας με κέντρο τον άνθρωπο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Ελληνοκουβανικος Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης "Venceremos" Καλαμάτας εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων συμπολιτών μας από τις φωτιές της περασμένης Δευτέρας στην ανατολική Αττική.

Εγκληματική τραγωδία , πολλοί οι υπεύθυνοι του κράτους και των διαδοχικών κυβερνήσεων που στο βωμό της κερδοφορίας , λίγη σημασία έδωσαν για την οργάνωση προληπτικών μέτρων, ασφάλειας , προστασίας και χρηματοδότησης για τον πολίτη και το περιβάλλον ! Ο προϋπολογισμός του κράτους διαχρονικά, διαθέτει γι αυτά εξευτελιστικό ποσοστό, με αποτέλεσμα κάθε φορά να θρηνούμε αρκετά θύματα σε αυτή την χώρα!

Αυτές τις δύσκολες ώρες για το λαό μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με την Πολιτική Προστασία στην Κούβα που μέσα σε αυτή τη χρονιά αντιμετώπισε τυφώνες, βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Κάποιοι από μας βρεθήκαμε στο νησί της Επανάστασης αμέσως μετά τον τυφώνα Ίρμα και διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια τι σημαίνει μια κοινωνία και ένα Σύστημα Πολιτικής Προστασίας με κέντρο τον άνθρωπο.