Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τρεις απαντήσεις του Βίκτορ Μοράλες μετά το μουντιάλ


Πηγή: Cubadebate.cu

Αρκετές μέρες αφού ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια η γαλλική εθνική ομάδα, είναι ακόμα αναπόφευκτο να μιλάμε για το Παγκόσμιo Κύπελλο της Ρωσίας 2018. Το De la Mano del Diez [από το Χέρι του Δεκαριού], το πρόγραμμα που μεταδιδόταν από το Telesur, έφερε μαζί για άλλη μια φορά τον πρώην ποδοσφαιριστή Ντίεγκο Αρμάντο Μαραντόνα και τον δημοσιογράφο και σχολιαστή Βίκτορ Ούγκο Μοράλες, και οι δύο από την περιοχή του Ρίο ντε λα Πλάτα.

Ήταν 33 εκπομπές με πολλή ανάλυση και αξιοπερίεργα, τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τη πολιτική. Το Panoramaganador πήρε 3 απαντήσεις σε 3 ερωτήσεις που έστειλε μέσω email στον ουρουγουανοαργεντινό Μοράλες, που βρήκε χρόνο από το σφιχτό πρόγραμμά του, για να μοιραστεί μαζί μας κάποια από τα συμπεράσματά του για την 21η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πώς σας φάνηκε το αθλητικό επίπεδο και η διοργάνωση του Ρωσία -2018;

Πιστεύω ότι ήταν από τα καλύτερα μουντιάλ. Ίσως το πιο οργανωμένο. Η Ρωσία είναι μια χώρα πολύ ενδιαφέρουσα, που φιλοξένησε ένα τουρνουά καλού επιπέδου.

Πώς ήταν η εμπειρία να ξανασυντονίσετε μια εκπομπή με τον Μαραντόνα;

Καταπληκτική, όπως πάντα. Ο Ντίεγκο ήταν ευτυχισμένος, επικοινωνιακός, γνώστης, το απόλαυσε και μας έκανε κι εμάς να το απολαύσουμε.

Γιατί πιστεύετε ότι η Λατινική Αμερική δεν ήταν τόσο επιτυχημένη σε αυτό το Μουντιάλ;

Αυτό είναι κάπως απόλυτο. Το Μεξικό, για παράδειγμα, νίκησε τη Γερμανία, και έχασε από την Βραζιλία, γι’ αυτό η παρουσία του ήταν ικανοποιητική. Η Ουρουγουάη έκανε μεγάλη προσπάθεια και έπεσε πάνω στην πρωταθλήτρια. Οι Βραζιλιάνοι δεν έπρεπε να μείνουν στο δρόμο απέναντι στο Βέλγιο.

Η Κολομβία αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Αγγλία. Το Περού έλαμψε με τη Δανία, αν και είχε κακή τύχη. Η Αργεντινή έμεινε κάτω του αναμενόμενου, έτσι υποκλίθηκε στους φιναλίστ. Και απέναντι στην Κροατία ήταν καλύτερη, μέχρι ο τερματοφύλακας της Αργεντινής να κάνει το λάθος να κάνει δώρο ένα γκολ, που κατέστρεψε το ματς.



(Αρχική πηγή: Panoramaganador)