Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Πρέσβης της Νότιας Αφρικής, Τζόζεφ Νκόσι: Ο Νέλσον Μαντέλα θα έπαιρνε θέση για τις επιθέσεις κατά της Βενεζουέλας


Ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής στη Βενεζουέλα, Τζόζεφ Νκόσι, δήλωσε ότι ο ηγέτης Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος προωθούσε την ειρήνη και την υπεράσπιση των καταπιεσμένων, αν ζούσε σήμερα, θα είχε λάβει θέση για τον οικονομικό αποκλεισμό που δέχεται η χώρα της Καραϊβικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Βλέπουμε ότι στον κόσμο ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Αν ο Μαντέλα ζούσε σήμερα, θα κατέκρινε τον αποκλεισμό της Βενεζουέλας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε.

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από τον Νκοσί στην περιοχή της Plaza Diego Ibarra, στο Καράκας, όπου απέτισαν φόρο τιμής στον ηγέτη της Νότιας Αφρικής για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την γέννησή του.

Ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής ζήτησε την ενίσχυση της ενότητας και της ειρήνης, με στόχο να αντιμετωπιστεί η εχθρότητα στους λαούς του κόσμου.

Ας αρχίσουμε εκεί που τελείωσε ο Μαντέλα. Ας βεβαιώσουμε ότι όλοι θα αγωνιστούμε ενωμένοι και ειρηνικά. Ας φροντίσουμε όλοι να αγωνιστούμε για αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα », δήλωσε.