Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

"CUBA SOCIALISTA", το θεωρητικό περιοδικό της ΚΕ του ΚΚ Κούβας στο Prensa Rebelde

To Prensa Rebelde ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα μία νέα, ομώνυμη ετικέτα δημοσιεύσεων, όπου θα συγκεντρώνει τα μεταφρασμένα στα ελληνικά άρθρα από το πολιτικό περιοδικό της ΚΕ του ΚΚ Κούβας "Cuba Socialista". 

Από το Σάββατο 5/5/2018 είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο ο ιστότοπος του πολιτικού περιοδικού της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας “Cuba Socialista”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cubasocialista.cu .

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, τα κείμενα αυτά θα είναι κατά κανόνα μεγάλα και επομένως, δύσχρηστα για ανάγνωση από υπολογιστή. 

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων αναγνωστών, θα καταβληθεί προσπάθεια να δημοσιεύονται σε συνέχειες και να εμφανίζονται σε μια συγκεντρωτική ανάρτηση τα link των τμηματικών δημοσιεύσεων.

Στο τέλος θα παρατίθεται link με ολόκληρο το κείμενο σε μορφή pdf, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να το διαβάσει, εκτυπώσει ή να το κατεβάσει στον υπολογιστή του.

Στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας του ιστότοπου, παρουσιάστηκε επίσης η 4η έκδοση του περιοδικού σε έντυπη μορφή,που είναι αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. 

Σύμφωνα με τον Ενρίκε Ουμπιέτα, διευθυντή του περιοδικού, σκοπός της εμφάνισης του Cuba Socialista στο διαδίκτυο, είναι η ενθάρρυνση της συζήτησης. “Δεν είναι ένα περιοδικό ενημέρωσης αλλά προβληματισμού, με κείμενα που δεν παλιώνουν”.