Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο Λόπες Ομπραδόρ το μεγάλο φαβορί των εκλογών στο Μεξικό



O υποψήφιος πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (AMLO) και σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις νικητής των εκλογών, κλείνει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία με τρεις συγκεντρώσεις στη Τσιάπας, στη Βιγιαερμόσα και στο  Στάδιο Ατζτέκα της πρωτεύουσας.

Ο συνασπισμός “Juntos Haremos Historia” (Μαζί θα γράψουμε ιστορία) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προεκλογική του περιοδεία σε όλες τις περιοχές της χώρας.

"Θέλω να είναι η τελευταία εκστρατεία  που συμμετέχω στη ζωή μου" είπε ο Ομπραδόρ λίγο πριν την ολοκλήρωση της προεκλογικής του καμπάνιας, εκφράζοντας τη μεγάλη του αισιοδοξία καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις τον βγάζουν νικητή: «θα κερδίσουμε την προεδρία, σε όλες τις δημοσκοπήσεις είμαστε επάνω», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος. 


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η El Financiero, ο AMLO κλείνει την εκστρατεία του έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα. Ο El Sondeo δίνει στον AMLO 54% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο πλησιέστερος αντίπαλός του,  Χοσέ Αντόνιο Μιντ,  καταγράφει 22%, ακολουθούμενος από τον Ρικάρντο Ανάγια, με 21% και τελευταίο τον Χάιμε Ροντρίγκες με 3% στην πρόθεση ψήφου.

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του AMLO, ξεκίνησαν από την Τσίαπας, συνεχίστηκαν στη Βιγιαερμόσα και κλείνουν το απόγευμα με ένα Φεστιβάλ στο Στάδιο Ατζέκα της πόλης του Μεξικό.

Σχετική ανάρτηση:
Πηγή : La Jornada Του E mir Sader