Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Στην Αβάνα η ετήσια συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο



Η 24η συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα, από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου, όπου θα συναντηθούν τα αριστερά κόμματα και τα προοδευτικά κινήματα της περιοχής, με πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Όπως επιβεβαίωσε ο Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ Καμπρέρα, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, η συνάντηση αποτελεί διεθνιστική πολιτική δέσμευση για τη χώρα μας.

Σε επιστολή που απέστειλε στα μέλη του φόρουμ του Σάο Πάολο, ο Κουβανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι ότι είναι η στιγμή να ενωθούν ιδέες και προσπάθειες για να σταματήσει το συντομότερο δυνατό η σημερινή αντεπαναστατική επίθεση της διεθνούς δεξιάς στην περιοχή.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπερασπιστούμε τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν κατακτηθεί από την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις της περιοχής κατά τα τελευταία 20 χρόνια", δήλωσε ο Μπαλαγκέρ Καμπρέρα.

Τόνισε επίσης ότι η συνάντηση θα εκτιμήσει πώς θα ξεπεραστούν οι συγκυριακές δυσκολίες των τελευταίων ετών τα τελευταία χρόνια, για να κερδηθούν οι επόμενες μάχες που θα δώσει η περιοχή.