Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Επίσημη επίσκεψη του Κουβανού Προέδρου στη Βενεζουέλα

Πηγή: www.cubadebate.cu

"Στις 20 Μαΐου ο λαός προσήλθε στις κάλπες για να υπερασπιστεί την κυριαρχία του και τα δικαιώματά του (...) Η Βενεζουέλα και ο λαός της εδραίωσαν τη Μπολιβαριανή Επανάσταση, αυτή η νίκη είναι για όλη τη Λατινική Αμερική και για την Καραϊβική μας".

"η υποστήριξη της Κούβας στη Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι αναμφισβήτητη και αμετάβλητη ". 

Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, υποδέχτηκε την Τετάρτη στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες στο Καράκας, τον Κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες



Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν συνάντηση στα πλαίσια της ενίσχυσης των δεσμών αδερφοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών. 

Ο Κουβανός πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη νοτιοαμερικάνικη χώρα, συμμετείχε νωρίτερα σε ειδική σύνοδο της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC), όπου εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον λαό της Βενεζουέλας για την εκλογικές της Κυριακής 20 Μαΐου, όπου κέρδισε ο πρόεδρος Μαδούρο. 

Ο Νιας Κανέλ τόνισε ότι το επίτευγμα του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο , που επανεξελέγη στις 20 Μαΐου με 68% υποστήριξη, αποτελεί νίκη για όλη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική . 

"Στις 20 Μαΐου ο λαός προσήλθε στις κάλπες για να υπερασπιστεί την κυριαρχία του και τα δικαιώματά του (...) Η Βενεζουέλα και ο λαός της εδραίωσαν τη Μπολιβαριανή Επανάσταση, αυτή η νίκη είναι για όλη τη Λατινική Αμερική και για την Καραϊβική μας", δήλωσε ο αρχηγός του κουβανικού κράτους. . 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του με Κουβανούς και Βενεζουελάνους γιατρούς του Διαγνωστικού Κέντρου María Eugenia González στην πρωτεύουσα Καράκας , τόνισε ότι "η υποστήριξη της Κούβας στη Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι αναμφισβήτητη και αμετάβλητη ". 

Τόνισε επίσης, την δωρεάν ιατρική φροντίδα που προσφέρει δωρεάν το σύστημα υγείας της Βενεζουέλας στον πληθυσμό . "Μια δωρεάν υπηρεσία διαθέσιμη στο λαό. Αυτό γίνεται μόνο στην Επανάσταση” η οποία γίνεται μόνο στην επανάσταση", είπε. 

Επεσήμανε επίσης την απόδοση των τομέων του πληθυσμού που έχουν πληγεί από τον οικονομικό πόλεμο και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά του λαού της Νοτιοαμερικανικής χώρας καθώς και ότι ο λαός της Βενεζουέλας δέχτηκε τα τελευταία χρόνια, τον πιο σφοδρό πόλεμο από τον ιμπεριαλισμό, 

Ο Ντίας Κανέλ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο Μαδούρο. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και συμφωνίες, σε σχέση με την οικονομική και παραγωγική συνεργασία, για να συνεχιστεί η στήριξη των κοινωνικών προγραμμάτων που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα.