Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον Παλαιστινιακό Λαό


Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου σε εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης στην πολιτεία Μπολίβαρ, όπου εξέφρασε την άνευ όρων αλληλεγγύη του προς τον λαό της Παλαιστίνης μετά τα βίαια επεισόδια που διαπράχθηκαν στη Γάζα από την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Σημείωσε επίσης ότι ο εβραϊκός λαός έχει τη δύναμη να σταματήσει τη σφαγή του παλαιστινιακού πληθυσμού, "με τη συνείδηση και την κινητοποίησή του, μπορεί να σταματήσει αυτή τη σφαγή εναντίον των Παλαιστινίων που βρίσκονται στη Γάζα".

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κατέκρινε τη σιωπή που τηρείται από ορισμένα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και από τους προέδρους και τους αρχηγούς των κρατών του κόσμου.

Πρόσθεσε ότι η Βενεζουέλα θα στείλει έναν εκπρόσωπο στην επόμενη συνάντηση του Κινήματος των Αδέσμευτων Χωρών (Mnoal), για να εκφράσει την αλληλεγγύη του με τους μουσουλμανικούς λαούς και τον λαό της Παλαιστίνης.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι «σύντομα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη επειδή της αξίζει ειρήνη, η ελευθερία της και η γη της».

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του κράτους ερωτήθηκε για την πιθανότητα διαλόγου με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις τους και ανέφερε ότι «η Βενεζουέλα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με αξιοπρέπεια και σεβασμό ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της δημοκρατικής μας χώρας".

Τέλος, κατήγγειλε ότι στον Λευκό Οίκο υπάρχει ένα επικοινωνιακό λόμπι που ασκεί πίεση στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.