Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Το Κουβανικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαόΑβάνα, Κούβα - Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη της νέας και εγκληματικής επιθετικότητας από τον ισραηλινό στρατό εναντίον του πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας, που προκάλεσε 17 θανάτους και περισσότερους από 1.400 τραυματίες.

Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά σοβαρή και κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή και απομακρύνει τη δυνατότητα ειρήνης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Η Κούβα καλεί τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της, να ζητήσει την άμεση παύση της ισραηλινής επιθετικότητας εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να θέσει τέρμα στις επεκτατικές πολιτικές της.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το υπουργείο Εξωτερικών σχέσεων του νησιού εκφράζει στην κυβέρνηση και τον λαό της Παλαιστίνης την αλληλεγγύη και την ακλόνητη υποστήριξη του για μια ευρεία, δίκαιη και διαρκή λύση στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση, στη βάση των δύο κρατών.