Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τηλεφωνική συνομιλία του Ραούλ και του Ντίας-Κανέλ με τον Πούτιν


Πηγή: Cubadebate.cu

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρώτο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, Ραούλ Κάστρο, και το νέο πρόεδρο των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, Μιγέλ-Ντίας Κανέλ.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου, στη συζήτηση κύριο θέμα ήταν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας, που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 του μηνός.

Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε τη διάθεσή της να προσφέρει την απαραίτητη συνεργασία στην κουβανική κυβέρνηση για να βάλει σε εφαρμογή τις κατευθυντήριες γραμμές του κοινωνικοοικονομικού εκσυγχρονισμού τη χώρας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Κρεμλίνου.


Ο ρώσος πρόεδρος απήυθυνε θερμό χαιρετισμό στον Μιγέλ Ντίας-Κανέλ για την εκλογή του στο υψηλότερο αξίωμα στην Κούβα και για τα γενέθλιά του. «Σας εύχομαι υγεία και επιτυχίες σε αυτό το έργο υψηλής ευθύνης», είπε ο Πούτιν.

Από την πλευρά του, ο Μιγέλ Ντίας-Κανέλ επιβεβαίωσε τη συνέχιση της πορείας εμβάθυνσης της πολυμερούς συνεργασίας με την Ρωσία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Στην τηλεφωνική συνομιλία, επαληθεύτηκε επιπλέον, η αμοιβαία πρόθεση να βάλουν σε εφαρμογή προσεχώς διμερή σχέδια, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα και στις συγκοινωνιακές υποδομές.

Ο Πούτιν δήλωσε την ειλικρινή αναγνώριση προς τον Ραούλ Κάστρο για την από κοινού δουλειά πολλών ετών και για την προσωπική του συνεισφορά στην ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Κούβα, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.