Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Απαγόρευσαν στον Λεονάρντο Μποφ και τον Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ να δουν τον Λούλα

Πηγή: em.com.br

Απαγόρευσαν την προηγούμενη Πέμπτη στον βραζιλιάνο θεολόγο - εμβληματική μορφή της Θεολογίας της Απελευθέρωσης - Λεονάρντο Μποφ, και στον αργεντίνο ακτιβιστή - βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης - Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ, την είσοδο στην έδρα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Κουριτίμπα όπου κρατείται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα από τις 7 Απριλίου.

O Μποφ, 79 ετών, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε αγανακτισμένος που παραβιάζεται ένα συνταγματικό δικαίωμα και εγκαταστάθηκε έξω από την αστυνομική διεύθυνση αναμένοντας να του επιτρέψουν την είσοδο.
 

Ο Εσκιβέλ, 87, έκανε δύο αιτήματα, το πρώτο ως φίλος και πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης SERPAJ (Υπηρεσία για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη) και το δεύτερο για να επιθεωρήσει της συνθήκες κράτησης του Λούλα. Δεν έλαβε απάντηση σε κανένα από τα δύο. Δήλωσε ότι η Βραζιλία βιώνει ένα πραξικόπημα κατά της Ντίλμα Ρούσεφ και πρέπει να σκεδτούμε τι είδους δημοκρατία έχει όχι μόνο η Βραζιλία αλλά όλη η Λατινική Αμερική. Επίσης έκανε κάλεσμα για διεθνή καμπάνια απελευθέρωσης του Λούλα και τον πρότεινε για το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης.