Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Η Κούβα επαναλαμβάνει την στήριξή της στον Λούλα

Πηγή: Cubadebate.cu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
 
Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Κούβας καταδικάζει την φυλάκιση με πολιτική σκοπιμότητα του συντρόφου Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα που συνιστά ένα σοβαρότατο γεγονός στην απόπειρα εμπόδισης του πιο δημοφιλούς ηγέτη της Βραζιλίας να είναι υποψήφιος για την προεδρία αυτής της χώρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη του προς τον σύντροφο Λούλα ντα Σίλβα, θύμα μιας άδικης πολιτικής, δικαστικής και επικοινωνιακής δίωξης, που έχει στόχο να παρουσιάσει ως εγκληματία έναν εμβληματικό ηγέτη της Δικής μας Αμερικής και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ξεκίνησαν το δρόμο προς μια Βραζιλία πιο δίκαιη.


Φυλακίζοντας τον Λούλα φιλοδοξούν να ανατρέψουν οι κοινωνικές προόδους και κατακτήσεις των κυβερνήσεων του Κόμματος των Εργατών, μεταξύ αυτών το γεγονός ότι έβγαλαν από τη φτώχεια εκατομμύρια βραζιλιάνους.

Στον σύντροφο Λούλα και στον βραζιλιάνικο λαό δεν θα τους λείψει η υποστήριξη κυβερνήσεων, οργανώσεων, πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών κινημάτων σε πολυάριθμες χώρες σε όλες τις περιφέρειες.

Αβάνα, 7 Απρίλη 2018