Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η Βενεζουέλα εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα


Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, θύμα μιας δικαστικής εξέτασης που χρησιμοποιήθηκε μέσω ενός πραξικοπήματος το οποίο από το 2016 με την ανατροπή της Ντίλμα Ρούσεφ, καταστρέφει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της αδελφής χώρας. Πρόκειται για τη στρατηγική μιας ιμπεριαλιστικής επίθεσης που εκτείνεται εναντίον των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Ο σύντροφος Λούλα είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης στην πολιτική ιστορία του νοτιοαμερικανικού έθνους. Πολέμησε γενναία με δύναμη και αποφασιστικότητα ενάντια στη δικτατορία, ενισχύοντας ως πολιτικής ηγέτης την θεμελίωση της βραζιλιάνικης δημοκρατίας από το σύνταγμα του 1988. Μαζί με τη σύζυγό του Μαρίσα Λετίσια και άλλους κορυφαίους συντρόφους ίδρυσε το Εργατικό Κόμμα της Βραζιλίας (PT) πετυχαίνοντας τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές νίκες από το 2002 πρωταγωνιστώντας στο βαθύτερο στάδιο των κοινωνικών κατακτήσεων για το λαό της Βραζιλίας.

Για το λόγο αυτό η βραζιλιάνικη και διεθνής δεξιά, σε δουλικό συμβιβασμό με τον ιμπεριαλισμό, επιδιώκει να εμποδίσει τον γενναίο του λαό να τον επιλέξει και πάλι ως συνταγματικό πρόεδρο στις επόμενες εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Ο Λαός της Βενεζουέλας και των κοινωνικών της κινημάτων θα συνεχίσουν να συνοδεύουν τον αγώνα της Βραζιλίας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.