Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί υποψήφιοι για της εκλογές της 1ης Ιουλίου στο Μεξικό


Πηγή: Telesurtv.net

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την συμβουλευτική εταιρία Etlleket, το Μεξικό έφτασε την προηγούμενη Κυριακή την πιο αιματοβαμμένη εκλογική διαδικασία του με 80 νεκρούς μεταξύ διεκδικητών κι υποψηφίων στις εκλογές της 1ης Ιούλη, όπου θα διεκδικηθούν πάνω από 3.400 δημόσια αξιώματα.

Το θύμα του τελευταίου εγκλήματος που συνέβη την Κυριακή ταυτοποιήθηκε ως η Μαγδαλένα Ρούβιο, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την δημαρχία του μικρού ορεινού δήμου Γκουατσότσι, όταν άρχισε να δέχεται τηλεφωνικές απειλές στις οποίες της έλεγαν ότι αν δεν παραιτηθεί θα την σκότωναν.


Η έκθεση της Etlleket παρουσιάζει ότι αλλά 70 άτομα που είχαν σχέσεις με υποψηφίους υπέστησαν κάποια επίθεση, σύμφωνα με την Τρίτη Έκθεση Πολιτικής Βίας Μεξικό 2018.

Εξαιτίας αυτής της βίας, οι υποψήφιοι για την προεδρία Μαργαρίτα Σαβάλα και Χοσέ Αντόνιο Μιντ ζήτησαν προστασία από την Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, το Εθνικό Εκλογικό Ινστιτούτο (ΙΝΕ) δήλωσε σε δελτίο του «την απόλυτη καταδίκη της ασκούμενης βίας εναντίον υποψηφίων γυναικών και ανδρών».