Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

52% η πρόθεση ψήφου στον Μαδούρο στη Βενεζουέλα


Ο πρόεδρος και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας προηγείται στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του Χένρι Φαλκόν, ο οποίο έχει πέσει κατά 10%, ενώ ελαφρά άνοδο παρουσιάζει ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία Χαβιέρ Μπερτούσι.

Aυτό ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Χοσέ Βισέντε Ράνχελ στη διάρκεια του προγράμματος “José Vicente Hoy” που μεταδόθηκε από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είπε ότι η δημοσκόπηση της εταιρείας Hinterlaces που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, θέτει τον Μαδούρο επικεφαλής στη πρόθεση ψήφου με 52%, πάνω από το Χένρυ Φαλκόν που συγκεντρώνει 22%.


Ο Ράνχελ ανέφερε ότι στην περίπτωση του υποθετικού σενάριου μεταξύ Μαδούρο και Φαλκόν, ο Μαδούρο συγκεντρώνει την προτίμηση του 52% των ερωτηθέντων, ενώ ο Φαλκόν το 33%.

Στην αντίστοιχη σύγκριση μεταξύ Μαδούρο και Μπερτούτσι, το 56% θα υποστήριζε τον υποψήφιο της Επανάστασης και το 30% τον Μερτούτσι.

Ο Ράνχελ επεσήμανε ότι η άνοδος του Μαδούρο οφείλεται στην δυναμική του μηχανισμού του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (GPP) ,  στη στήριξη  τοπικών ηγετών και από μια καλή προβολή του έργου της κυβέρνησης.

Eνώ  ο υποψήφιος Φαλκόν έχει επηρεαστεί από τις πολλαπλή γλώσσα που δημιουργεί σύγχυση στους ψηφοφόρους , την έλλειψη πανεθνικής υποστήριξης στην υποψηφιότητά του και στις επιθέσεις των τομέων της αντιπολίτευσης που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές.

Σημείωσε επίσης ότι ο Μπερτούτσι, υποψήφιος του "Κινήματος Ελπίδα και Αλλαγή¨", εμφανίζει αύξηση, γιατί εμφανίζει μία ανεξάρτητη εικόνα, χρησιμοποιεί ήπιο πολιτικό λόγο και έχει την υποστήριξη του τομέα των Ευαγγελιστών.

(αναδημοσίευση από το telesur)