Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συγκλονίζονται οι ΗΠΑ από την “Πορεία για τις ζωές μας” (+fotos)


Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν αυτό το Σάββατο στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ σε μια μαζική διαδήλωση που ονομάστηκε “Πορεία για τις ζωές μας”.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα οριακό συναισθηματικό σημείο καμπής όσον αφορά την ένοπλη βία.

Περισσότερες από 600 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν αυτή την μέρα, σύμφωνα με την ομάδα προελέγχου όπλων Everytown.



Οι μεγαλύτερες πορείες, εκτός από την Ουάσινγκτον, πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Λος Άντζελες, ενώ διαδηλώσεις έγιναν και στο πάρκο Παρκλαντ της Φλόριντα, όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 μαθητές στο γυμνάσιο Μάρτζορυ Στόνεμαν Ντάγκλας, μια τραγωδία που αποτέλεσε τον καταλύτη για τις πορείες που οργανώθηκαν και στο Λας Βέγκας, όπου ένας ένοπλος σκότωσε 58 άτομα σε ένα φεστιβάλ μουσικής πέρυσι.

Πορεία έγινε επίσης και στο Αρκάνσας, στην εικοστή επέτειο της ένοπλης επίθεσης σε ένα Γυμνάσιο, όπου βρήκαν τον θάνατο τέσσερις μαθητές και ένας καθηγητής.

Στην Ουάσινγκτον, δεκάδες χιλιάδες κατέκλυσαν τον περιβάλλον χώρο στο Καπιτώλιο, συμμετέχοντας στη διαδήλωση που ξεκίνησε το μεσημέρι.